Fotograful Silviu Preda, la expoziția internațională The Art of Photography

mai 9th, 2022 | By | Category: Postcard

Artistul timișorean Silviu Preda e singurul român selecționat pentru expoziția internațională THE ART OF PHOTOGRAPHY în Barcelona. Expoziția internațională de fotografie, organizată de PH21 Gallery Budapesta în colaborare cu renumitul spațiu expozițional Valid World Hall Barcelona, se desfășoară în perioada 9 -15 mai 2022, la Valid World Hall, și va fi deschisă de Zsolt Batori, fotograf și filosof, și de Borbala Jasz, filosof și istoric de artă. Cei 69 de artiști acceptați au răspuns cererii juriului de a exprima prin lucrările alese felul în care înțeleg arta fotografică în secolul al XXI-lea. Silviu Preda participă cu două lucrări, „Personal Concession” și „Running Out of Time”, din seria Personal Impulses, realizată în anii 2020- 2021.

Realizată într-un stil eclectic, „Personal Impulses” amestecă elemente specifice de pop art, își asumă o imagistică kitsch, cu elemente împrumutate din artele decorative, și este dominată de o alegorie a personalului și de simboluri sociale. Cele cinci impulsuri devin un simbol al confruntării spaimelor, un semnal de alarmă atât pentru artist, cât și pentru privitor.

 

Silviu Preda este un adept al experimentelor fotografice în studio, unde valorifică dialectica dintre lumină, formă și culoare. Artistul folosește ca resort tehnic fotografia digitală, realizând un metamix între pop art, kitsch și sfera artelor decorative. Lucrările sale sunt caracterizate de culorile vibrante, dominate de o reprezentare alegorică a simbolurilor sociale și personale. Preda a fost bursier al Fundației Regale Margareta a României, câștigător al trofeului „Griselini Master” și este membru al UAPR. Începând cu anul 2016, a participat la 69 de expoziții naționale de grup, 11 expoziții internaționale de grup  (Italia, Ungaria, Serbia, Spania și Germania), trei expoziții personale (5 O’CLOCK PANDEMIC TEA – Tiny Griffon Gallery Nürnberg – Germania 2022, The Autopsy of an Ephemeral Society – Galeria Europa, în cadrul Bienalei Internaționale de Arte Vizuale Brașov 2021, și Twisted Mind, Centrul Bastion Timișoara 2021), iar lucrările sale au fost publicate în 16 cataloage de artă.

Număr de vizualizări :411


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro