”dosztoievskij b@r/ reopening”, în Extensia TESZT13

mai 26th, 2022 | By | Category: Postcard

Cea de-a cincea zi a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT începe în Studioul Franciscan cu”dosztoievskij b@r/ reopening”, spectacol al Companiei independente Arte-Factum,  inspirat de romanul ”Crimă și pedeapsă”, de Feodor Mihailovici Dostoievski,  în regia lui Levente Kocsárdi.

Creat în Laboratorul de introspecție teatrală Arte-Factum, spectacolul își continuă procesul de atelier teatral, cu distribuția care reunește actori din  România, Republica Moldova și Serbia: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Nina  Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol, Bogdan Alexandru Popescu.

 

dosztoievskij b@r/reopening este un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: ”destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese  care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta  studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov. Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul teatral către înțelegere” – Levente Kocsárdi, regizor.

 

Invitat în Extensia-TESZT13 dedicată teatrului independent, spectacolul are loc joi, 26 mai 2022, de la ora 17, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș și va fi supratitrat în limbile maghiară și engleză. Evenimentul se desfășoară în cadrul stagiunii independente Nocturnalii indoor 2022, proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara, prin Centrul de Proiecte. A treisprezecea ediție TESZT se derulează în 22-29 mai și reunește 25 de evenimente din 12 țări, majoritatea sold-out. Toate detaliile ediției boostTESZT13 se găsesc pe www.teszt.ro.  Festivalul Euroregional TESZT este un eveniment organizat de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara și finanțat de Primăria  Municipiului Timișoara.

 

Număr de vizualizări :232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro