Corul californian Citrus Singers va concerta în România la începutul lunii iunie

mai 31st, 2022 | By | Category: Eveniment

Corul de prestigiu internațional Citrus Singers va sosi în România cu prilejul unui turneu european de amploare. Lucrări emoționante despre triumf și speranță, parte din repertoriul global, vor fi interpretate de cei 45 de membri ai corului Citrus Singers, aflat pentru prima dată în România.

 

Artiștii vor concerta sub bagheta dirijorilor Douglas Austin și Marius Beltran în spații cu calități acustice deosebite:

Brașov, Biserica Neagră, duminică, 5 iunie, de la ora 18:00,

Biertan, Biserica fortificată, marți 7 iunie, de la ora 18:00,

Cluj – Napoca, Biserica reformată (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 21), joi, 9 iunie, de la ora 19:00

Citrus Singers reprezintă o tradiție americană de peste 50 de ani și este astăzi parte din rândurile corurilor universale remarcabile. Ansamblul este apreciat în plan internațional pentru distincție și acuratețe, cucerind unele dintre cele mai importante trofee de profil.

 

Pentru publicul întâlnit în America, Europa și Asia, Citrus Singers s-a remarcat pentru efectul înălțător și puternic emoțional oferit de amplitudinea muzicii. Corul a fost invitat la înalte recepții prezidențiale și evenimente cu statut global deosebit.

 

Repertoriul turneului european susținut în această perioadă cuprinde un mesaj despre bucuria regăsirii în contextul post-pandemic. „Lucrurile redevin treptat la normal și ne bucurăm să readucem în România ansambluri de peste Ocean, acest turneu fiind programat să ajungă la noi încă din anul 2020. Va fi un privilegiu să ascultăm un ansamblu de referință din sfera muzicii corale de nivel înalt. La acest eveniment, adevărate imnuri pentru demnitate, libertate, empatie vor putea fi trăite de iubitorii muzicii culte. Artiștii ne-au declarat că sunt foarte entuziasmați să descopere ținuturile rustice transilvănene și să concerteze în spații de patrimoniu. Bucuria regăsirii va fi împărtășită de fiecare persoană prezentă la concerte”, a declarat Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte al Asociației UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, co-organizator alături de ACFEA Tour Consultants.

 

Sub egida „Artists for artists”, concertul va fi dedicat artiștilor ucraineni refugiați.

 

 

Număr de vizualizări :219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro