Student 2022/GRAFICĂ, la Timișoara

apr. 11th, 2022 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 aprilie 2022, ora 14:00, la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, situată pe strada Oituz nr. 4 din Timișoara, a avut loc vernisajul expoziției Student 2022/GRAFICĂ care reunește lucrări ale studenților programelor de studii universitare de licență Arte plastice – Grafică și masterat – Master Grafică și Master Grafică publicitară și de Carte, din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara (FAD-UVT), Specializarea Grafică, și Universitatea Națională de Arte din București (UNAB), Departamentul de Grafică.

Desenele, compozițiile de șevalet realizate în tehnici grafice specifice sau în tehnici ale gravurii, cărțile bibiofile sau obiect, afișele, au transformat Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, într-un spectacol al fanteziei, ingeniozității și măiestriei studenților expozanți. 

La vernisaj au luat cuvântul d-na Lect. univ. dr. Andreea Lazea, director al departamentului Arte vizuale de la FAD-UVT și dl. Lect. univ. dr. Ovidiu Croitoru, director al departamentului de Grafică, Universitatea Națională de Arte din București. Expoziția este deschisă până vineri, 15 aprilie 2022.

Studenții timișoreni au fost îndrumați de: Prof. univ. dr. Vică Adorian, Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, Conf. univ. dr. Daniel Apostu Teodorescu, Lect. univ. dr. Remus Rotaru, Lect. univ. dr. Ion Gherman, Lect.univ. dr. Mihai Zgondoiu, Asist.univ. dr. Laura Duduleanu, Asist. drd. Mirela Cerbu, Asist. drd. Bianca Tulea, Asist. drd. Ovidiu Batista, Asist. drd. Bogdan Matei. 

Asistenții de proiect sunt Conf. univ. dr. Daniel Apostu Teodorescu, director al specializării Grafică, FAD-UVT și Asist. univ. dr. Adrian Constantin Medeleanu, UNAB.  

 

„LA UVT CULTURA E CAPITALĂ”

Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara (FAD-UVT), Specializarea Grafică, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București (UNAB), Departamentul de Grafică, organizează în luna aprilie două manifestări expoziționale importante atât pentru schimburile academice naționale și internaționale cât și pentru publicul timișorean, amator de artă.

Coordonatorii proiectelor, Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu de la Facultatea de Arte și Design-UVT și Lect. univ. dr. Ovidiu Croitoru de la Universitatea Națională de Arte din București aduc grafica în prim plan și pun în lumina galeriilor timișorene creațiile studenților și ale profesorilor din cele două centre universitare.

 

Număr de vizualizări :231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro