Carl Sagan – ”Știința ca lumină în întuneric”

apr. 1st, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Sunt foarte puțini oameni care pot face ca o ramură a cunoașterii atât de vastă și de complexă precum știința să poată fi înțeleasă de publicul larg. Unul dintre aceștia a fost Carl Sagan, cunoscut pentru activismul său în scepticismul științific, autor și astronom care a dezvăluit în opera sa metoda științifică că instrument pentru o mai bună înțelegere a lumii. Carl Sagan a popularizat știința nu ca pe un cumul de cunoștințe, ci ca pe un mod de gândire, oferind strategii și instrumente proprii gândirii critice, utile oricui pentru a deconstrui argumente și a testa ipoteze. Știința trezește în noi uimire, sentiment pe care Carl Sagan nu a ezitat să îl transmită în cărțile sale. El a examinat misterele lumii și ale universului care ne înconjoară, locul nostru în univers, istoria științei, ororile războiului nuclear, astrofizica, biologia și evoluționismul, genetica, astronomia, ecologia, revenind tot timpul la nevoia omenirii de a călători și la curiozitatea cu privire la locul pe care îl ocupăm în univers.

Între – te bucuri pe www.edituraherald.ro de o % la toate titlurile semnate de Carl Sagan, precum și alte cărți care vorbesc despre știință, curiozitate și capacitatea omului de a fi fascinat de lumea pe care o descoperă.

 

Număr de vizualizări :332


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro