”NOIMA acțiune” la Galeria Națională de Artă „FORMA”

mart. 17th, 2022 | By | Category: Postcard

Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara vă invită la deschiderea expoziției „NOIMA acțiune”, care va avea loc luni, 21 martie 2022, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, începând cu ora 17.00. În pragul celor 20 de ani de existență a grupării, „NOIMA acțiune” este prima expoziție ce aduce în atenția publicului o sinteză a activității performative ale grupului. Din NOIMA (www.noima.ro) fac parte în prezent: Ciprian Bodea (Timișoara), Dan Gherman (Houston), Cosmin Frunteş (Brașov), Sorin Scurtulescu (Timișoara) și Andrei Rosetti (Deva) – curatorul expoziției. Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 martie – 15 aprilie 2022, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 18.00. „NOIMA acțiune” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara, DGAMPT Hunedoara și Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Teatrul de Artă din Deva, DGAMPT Hunedoara și UAPR Deva au oferit suport tehnic și parte din echipamentele multimedia necesare.

În Galeria Națională de Artă „FORMA” vor putea fi vizionate în această perioadă desene și picturi colective, documente fotografice și video, instalații-obiect – urme și rezultate ale acționismului NOIMA din ultimii ani. Intervențiile in situ, desenele și picturile acțiune colective sunt pentru NOIMA prilej de aprofundare a condiției lui a fi împreună, sau dialoguri despre percepția realității și experiența picturii, purtate nu prin vorbire ci pe teritoriul limbajului specific acestei arte – jocuri ale limbajului, întrupări ale împreună – vederii. Aceste acțiuni din care își trage seva demersul „NOIMA acțiune” au avut loc în Munții Piatra Craiului (2014 – 2021), pe terasele Mureșului, la Găbud (2021), la Paris (2020), Timișoara (2019), Veneția (2018), Budapesta (2017, 2018, 2020), Deva (2017, 2018), Viena (2015 – 2018) și în pădurile de la Bunești – Argeș (2015, 2016). În contextul ultimilor doi ani, acționismul NOIMA s-a orientat spre limbajul land-art și al documentului video (trimis în expoziții la distanță – Modena, Lisabona).

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 martie – 15 aprilie 2022, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 18.00. „NOIMA acțiune” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara, DGAMPT Hunedoara și Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Teatrul de Artă din Deva, DGAMPT Hunedoara și UAPR Deva au oferit suport tehnic și parte din echipamentele multimedia necesare.

Număr de vizualizări :416


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro