„Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”. 8 concerte-conferinţă la Palatul Suţu

mart. 16th, 2022 | By | Category: Eveniment

 În perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie 2022, la Palatul Suţu, se va desfăşura o serie de 8 concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM, co-finanţat de AFCN. Cei 6 invitaţi ai proiectului, muzicieni cu experienţă – compozitorul şi pianistul Dan Dediu, violonista Diana Moş, pianista Verona Maier, dirijorul Cristian Lupeş, organistul Steffen Schlandt şi chitaristul Costin Soare – vor porni de la întrebarea „Cum ascultăm muzica?” şi vor încerca să transforme inefabilul într-o istorie muzicală pe parcursul căreia publicul va descoperi comorile ascunse în fiecare lucrare prezentată. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului.

Însoţiti de instrumente, de la lăuta renascentistă şi clavecinul baroc la pianul, vioara, clarinetul şi chitara modernă, muzicienii-lectori propun teme precum „chirurgia muzicală”, „culorile proaspete şi vii ale sunetelor”, „tradiţia ascultării atente a muzicii”, „somn şi moarte – nocturne muzicale”, „sursele de inspirație și imaginarul muzicii clasice”, prezentându-le în ambianţa încărcată de istorie a Palatului Suţu. Muzici diverse, de la contemporanul lui Shakespeare, John Dowland la Benjamin Britten, de la contemporanii lui Bach la Schubert, vor putea fi ascultate în interpretarea muzicienilor-lectori şi a invitaţilor acestora, iar publicul va putea intra în dialog cu cei de pe scenă la finalul fiecărui concert. În preambulul fiecărui eveniment, un muzeograf de la Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) va prezenta un obiect de patrimoniu.

Proiectul mai cuprinde o caravană muzicală formată din 4 studenţi chitarişti de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care vor vizita în a doua jumătate a lunii mai 5 şcoli din zone cu acces limitat la cultură din judeţul Prahova (comunele Valea Călugărească şi Chiojdeanca). Elevii se vor bucura astfel de poveştile muzicale spuse de cei 4 interpreţi şi coordonatorul acestora, prof. Costin Soare, intrând într-o lume sonoră fascinantă, plină de energie, culoare şi expresivitate.

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos şi vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube şi facebook ale asociaţiei şi ale Muzeului Municipiului Bucureşti.

Intrarea la concertele de la Palatul Suţu este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii:  www.muzicapepaine.ro , www.muzeulbucurestiului.ro

www.facebook.com/muzicapepaine , www.facebook.com/kitharalogos

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Parteneri principali: Muzeul Municipiului Bucureşti, Fundaţia ACCUMM

Cu sprijinul: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL.

Parteneri media: Observator Cultural, Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, Radio Trinitas, Agerpres, IQads, BookHub.ro, Liternet.ro, AgenţiadeCarte.ro, CIMRO.ro.

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :244


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro