spot_img

Lansare de carte: ”KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice”

Editura Meteor Press și ”Librarul Piața Romană” vă invită joi, 24 martie 2022, la ora 16:00 la librăria din Piața Romană nr. 9, București, unde va fi lansat volumul „KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice”, scris de Bernard Lacomte, în traducerea Mădălinei Constantin. Editura Meteor Press este cunoscută cititorilor săi printr-o bogată colecție de lucrări istorice ale unor autori români și străini, recunocuți de mediul academic internațional și publicate cu succes de-a lungul timpului, unele dintre titluri fiind reeditate la cererea publicului pasionat de istorie. 

”Istoria pe care o trăim astăzi pe viu ne obligă să facem un recurs la trecut, la memorie și la documente, la cărți care ne ajută să înțelegem și să învățăm cum să răspundem, cum să acționăm.

În acest scop i-am invitat pe domnii: Prof. Univ. Dr. Adrian Cioroianu – Director al Bibliotecii Naționale, Prof. Univ. Dr. General de brigadă Stan Petrescu, Lector Univ. Dr. Col.(r)  și Tiberiu Tănase – Președinte al Intelligence Studies Center for Security and Appliend Geopolitics, să ne prezinte o analiză a timpurilor pe care le trăim având ca punct de pornire cartea editată la Meteor Press, KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice, scrisă de Bernard Lacomte. Moderator,  Bedros Horasangian – analist politic.

  • Lui , născut la 22 noiembrie 1949, în Tunis, jurnalist de investigație, editor, blogger și scriitor francez, vorbitor fluent al mai multor limbi străine, printre care și rusa, îi reușește una dintre cele mai bune istorii a KGB-ului.

Având simțul subiectelor fierbinți și atracția pentru personaje puternice, el reține momentele cheie ale existenței acestui serviciu de spionaj intern și extern, realizează portretele înfricoșătoare ale șefilor poliției politice sovietice (fanaticul Dzerjinski, alunecosul Iagoda, slugarnicul Ejov, abilul Beria, discretul Andropov) și creionează destinele unor ofițeri de informații sau agenți secreți care au întors lumea pe dos: Munzenberg, Mercader, Philby, Trepper Kravcenko, Fuchs, Rosenberg și, nu tocmai întâmplător… Vladimir Putin.

 

Într-un articol apărut în publicația La Montagne la data de 22.02.2022, autorul face chiar o referire interesantă la una dintre motivațiile care au stat la baza conflictului actual dintre Ucraina și Rusia: “Putin vrea să împiedice răspândirea curentului democratic care a contaminat deja Ucraina”.

 

Editura Meteor Press este cunoscută cititorilor săi printr-o bogată colecție de lucrări istorice ale unor autori români și străini, recunocuți de mediul academic internațional și publicate cu succes de-a lungul timpului, unele dintre titluri fiind reeditate la cererea publicului pasionat de istorie.

 

Spre exemplu, dintre lucrările de referință ale jurnalistei Anna Politkovskaia, cititorii au avut ocazia să se întâlnească în România cu următoarele cărți: “Doar adevărul”, “Jurnal rusesc”, “Rusia lui Putin” și “Un război murdar”.

 

De asemenea, s-au remarcat seriile de autor: Daniel Estulin (“Clubul Bilderberg”, “Conspirația Bilderberg”, “Transevoluția”, “În culisele unei președinții” și  “Proiecte globale 2045”), Roger Moorhouse (“Alianța diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin” și “Comploturile pentru asasinarea lui Hitler”) , William Taubman (“Hrușciov. Omul și epoca sa” și “Gorbaciov. Viața și epoca lui” ), Ion Bulei (“Regina Maria. Puterea amintirii”, “Bunul nostru rege Ferdinand”, “Un Hohenzollern în România. Carol I”, “Ultimul rege al României Mari: Carol al II-lea”)

 

În perioada 2021-2022 au mai apărut de la tipar: “Războiul regilor. Gloria și decăderea sistemului monarhic european1910-1918”de Theo Aronson, “Începuturile serviciilor de informații” de Francis Dvornik, “Cruciadele” de Regine Pernoud, “Marșul morții prin Rusia. Călătoria mea de la soldat la prizonier de război” de Klaus Willmann, “Fier și sânge. Creșterea și decăderea imperiului german 1871-1918” de Katja Hoyer etc.

 

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cărțile noastre din domeniul Istorie, puteți accesa link-ul: https://www.meteorpress.ro/istorie.” – Editura Meteor Press

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508