”Întoarcerea la Peșteră”. The Jazz Cave Festival 2022

mart. 31st, 2022 | By | Category: Eveniment

Peștera Ialomiței din Bucegi găzduiește ce-a de-a doua ediție The Jazz Cave Festival, un eveniment care și-a propus să contribuie la restaurarea legăturii organice dintre om și natură promovând principiile umanitare ale muzicii de jazz. Ediția 2022 va avea loc în mijlocul verii, în perioada 1 – 3 iulie 2022, un bun prilej pentru iubitorii de jazz și drumeții montane de a revizita patrimoniul natural din Bucegi. Organizat de Asociația „UCIMR” – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Festivalul omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de concerte susținute de formații apreciate în Europa, cât și peste Ocean. Și la această ediție vor fi invitate trupe aflate în prim-planul jazzului autohton și, de asemenea, vor fi încurajate să se afirme tinere talente din România. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului. 

Biletele și abonamentele sunt disponibile prin rețelele MyTicket.ro și Entertix.ro

Programul Festivalului a fost conceput pentru a aduce mai multe realizări estetice fiecărui vizitator, păstrând în același timp întoarcerea la simplitate. Astfel, evenimentul mai cuprinde expoziții itinerante cu teme culturale, concerte însoțite de proiecții multimedia care vor pune în valoare relieful jurasic al Peșterii Ialomiței, degustări de vinuri bio, dar și proiecții informative de promovare a turismului sustenabil în stațiunea turistică Peștera – Padina, declarată de curând stațiune de interes național.

În plus, cu ocazia vizitei din Bucegi, turiștii sunt îndemnați să redescopere importanța deosebită a Peșterii Ialomiței, supranumită și „Peștera Regilor”, un spațiu cunoscut Antichității și regăsit în numeroase izvoare istorice, Peștera având un loc special și pentru mai multe ramuri ale arheologiei, geografiei și folclorului românesc.

Line up The Jazz Cave Festival 2022

Vineri, 1 iulie, Scena Peștera Ialomiței
15.00 – Cătălin Milea și Gabriel Bălașa
17.00 – Sorin Zlat Quartet
Scena Hotel Peștera
20.30 – Degustare de vin și concert

Sâmbătă, 2 iulie, Scena Peștera Ialomiței
11.00 – Sorina Rotaru & Alexandru Olteanu
13.00 – Stesso Mare Trio (Albania/ Italia)
15.00 – Freddie Bryant’s KALEIDOSCOPE TRIO (SUA / Olanda)
17.00 – Blue Noise
Scena Hotel Peștera
20.30 – Concert

Duminică, 3 iulie, Scena Peștera Ialomiței
11.00 – A-C Leonte, Alexandru Arcuș – saxofon, Andrei Cozlac – video mapping
13.00 – Isabella Fabbri (Italia)
15.00 – Luiza Zan și Gyárfás István (Ungaria)
17.00 – Ineffable

Atmosfera plină de culoare a primei ediții a primit aprecierile unui public numeros, toate abonamentele fiind epuizate cu câteva săptămâni înainte de eveniment. Acest lucru a oferit prilejul organizatorilor de a oferi anul acesta un eveniment cu mult mai multe nuanțe culturale. Invitate anul acesta sunt formații de referință care aduc mai aproape culorile muzicii jazz și ethno-jazz din mai multe regiuni europene și chiar din aria muzicii tradiționale hinduse. Iar mesajul evenimentului, redat prin instrumente clasice și electro-acustice, îndeamnă la unitate și cooperare prin acceptarea diferențelor care, în fond, apropie.

Înregistrările concertelor din programul primei ediții și informații la zi sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului: The Jazz Cave Festival.

Biletele pot fi cumpărate prin rețelele MyTicket.ro și Entertix.ro și cuprind un pahar de vin bio oferit de Domeniul Bogdan, precum și vizitarea gratuită a Peșterii Ialomiței pe cuprinsul evenimentului în intervalul 09:00 – 18:00.

Un eveniment organizat de Asociația „UCIMR” – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music.

Parteneri principali: Programul „OTA” al UCIMR dedicat tinerilor muzicieni români, Complex Național Muzeal „Curtea Domnească” TârgovișteConsiliul Județean DâmbovițaAsociația Turistică Peștera – PadinaMuzeul Județean de Istorie Brașov, Asociația Rrock JakajDomeniul BogdanApa KeyaFoldo.

Parteneri media: EnjoyTV RomaniaRadio Romania CulturalRadio Romania MuzicalCronica RomânăZile și NopțiAgenția de CarteȘapte SeriMunteanu RecomandăRomânia Pozitivă.

Număr de vizualizări :293


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro