Orizonturi de cercetare științifică în epoca globalizării

feb. 23rd, 2022 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu revista „Știință & Tehnică”, Academia de Științe a Moldovei, Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Consorțiul Universitar ASEM, Universitatea „Constantin Stere” și Universitatea Moldo-Americană din Chișinău, organizează o serie de conferințe susținute de profesorul Alexandru Mironov cel mai cunoscut animator al științei din România și de Adrian Bănuță, președintele Asociației Science & Technology din București, redactor-șef al revistei revistei „Știință și Tehnică”. Conferințele vor fi organizate în perioada 26–28 februarie 2022 și vor fi precedate de prezentări ale revistei „Știință & Tehnică” – cea mai prestigioasă revistă de popularizare a științei din România. 

Programul detaliat al conferințelor și activităților:

– 26 februarie 2022

  • ora 10.00, Sala Mare a Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” – Conferința „Meseriile viitorului” susținută de Alexandru Mironov.
  • ora 15.00, Sala de Conferințe a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova – Prezentarea revistei Știința și Tehnică și donația colecției integrale a ultimilor ani către BNRM. Moderatori: Alexandru Mironov și Adrian Bănuță

– 27 februarie 2022 – Eveniment organizat cu sprijinul Consulatului General al României la Bălți.

  • ora 11.30, Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca – Serie de evenimente cu participarea lui Alexandru Mironov și Adrian Bănuță: prezentarea volumului Enigmatic, pământul de Alexandru Mironov (ed. Eagle, 2011), prezentarea ultimului număr (februarie 2022) a revistei Știința și Tehnica; donatie de carte și reviste pentru colecția Bibliotecii Municipale din Soroca, discuții cu cititorii și oamenii de cultură din Soroca. Moderatori: dr. Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți și prof. univ. Cătălin Bordeianu, directorul adjuct al ICR Chișinău.

– 28 februarie 2022

  • ora 11.00,  Sala de Conferințe a Academiei de Științe a Moldovei, conferința „Odiseea marțiană 2023” susținută de Adrian Bănuță și prezentarea revistei Știința și Tehnică susținută de Alexandru Mironov;

– 1 martie 2022

  • ora 11.00, Sala senatului „Vicenzo Bianchi”, Consorțiul Universitar ASEM, Universitatea „Constantin Stere” și Universitatea Moldo-Americană din Moldova – Prezentarea revistei Știința și Tehnică, donație de reviste, întâlnire cu studenții; moderatori: Alexandru Mironov și Adrian Bănuță.

 

Alexandru Mironov este cel mai cunoscut animator al științei din românia. Este profesor de matematică, jurnalist de știință, realizator de emisiuni radio și TV, scriitor și traducător. A fost purtător de cuvânt al Președintelui României (1992-1993), ministru al Tineretului și Sportului (1993-1997), secretar general al Comisiei Naționale UNESCO (2001-2007).

Adrian Bănuță este președintele Asociației Science & Technology din București și redactorul-șef al revistei Știință și Tehnică.

 

Număr de vizualizări :243


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro