”Animale tip dalmațian”. Romfilatelia

feb. 23rd, 2022 | By | Category: Eveniment

image description

Romfilatelia introduce în circulație joi, 24 februarie 2022, emisiunea de mărci poștale cu tematica Animale tip dalmațian, care este prezentată într-o manieră grafică inedită. Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic “prima zi” și pentru pasionații de maximafilie, 4 cărți poștale maxime. Dalmațianul, ilustrat pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o rasă de câini ce iese în evidență prin petele unice, bine diferețiate, negre sau maro pe fond alb. Originea rasei este încă învăluită în mister, iar denumirea, cel mai probabil, provine de la numele regiunii Dalmația, din Croația, unde rasa era semnalată încă din secolul XVIII.

Rasa de cai Appaloosa este o rasă de cai nord americană, foarte populară în S.U.A, cunoscută în principal pentru multitudinea de varietăţi de culoare, extravagante, cu pete, de diferite culori ce acoperă diverse regiuni ale corpului. Este o rasă puternică, agilă și versatilă, care astăzi este în principal folosită în diverse competiții ecvestre, excelând la multe discipline de călărie de tip britanic și western

 

Rasa de iepuri „English Spot” este o rasă dezvoltată în Anglia în secolul al XIX-lea prin utilizarea tehnicilor de reproducere selectivă. Este o rasă medie, adulții cântărind la maturitate între 2,2 și 3,6 kg.

 

Rasa de Vaci Holstein  este, probabil, cea mai ușor de recunoscut dintre toate rasele de vaci domestice, datorită coloritului specific, vitele din această rasă fiind bălțate alb cu negru sau bălțate alb cu roșu.

 

Șarpele regal californian (Lampropeltis californiae) forma „High White” pătat (Lampropeltis californiae forma „High White”) este un șarpe neveninos din familia colubridelor, de culoare albă,
cu pete de culoare închisă, în special negre.

 

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de joi, 24 februarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

Număr de vizualizări :373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro