40 de desene de Mihai Zgondoiu, în proiectul Art Machine#27

feb. 15th, 2022 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 16 februarie 2022, Cărturești Park Lake (Str. Liviu Rebreanu, nr. 4) din București și Pastila Roz prezintă cele 40 de desene originale pe care artistul vizual Mihai Zgondoiu le-a selectat pentru proiectul ”Art Machine”, desene care fac parte din proiectul „EXTRAfaces”, început în anul 2011 de Mihai Zgondoiu și continuat până în zilele noastre. 

Cifra 40 corespunde cu anii artistului împliniți în luna februarie 2022, desenele fiind create special pentru proiectul Art Machine#27.

”Art Machine” este un automat de tip vending machine care distribuie lucrări de artă originale în schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenată de un artist și poartă cu ea amprenta personală. Cele 40 de desene semnate de Mihai Zgondoiu vor putea fi extrase din ”Art Machine” până pe 2 martie 2022.

 

Mihai Zgondoiu (n. 1982) este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Între 2014-2021 predă la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. De asemenea, Mihai a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului „Atelier în tranziție” (2009-2013). A câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru „Artă în spațiul public” (2017) și Premiul JCE Contemporary Art Bienalle – selecția românească (2019). În 2018 a curatoriat expoziția „Urban Steps” la Muzeul Național de Artă Contemporană – București, iar în 2019 expozițiile „Young Blood” din Pavilionul Supercontemporan Art Safari- București și „Electrecord – Romania in vinyl covers” din cadrul Festivalului de Artă Europalia – Bruxelles.
În practica sa artistică, oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane. Proiectele sale evocă un spirit critic (și autocritic după caz) față de clișeele de gândire din societatea actuală, parodiind falsele valori și icon-uri create de noile media prin diferite tipuri de propagandă fake news. Cele mai recente expoziții sunt: „Re-Conception”, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, Belgrad (2019), “The Uslan International Woodcut Biennale”, Uslan (2019), “JCE Contemporary Art Bienalle”, The Belfry – Montrouge (2019), “Fragments”, BOZAR Centre for Fine Arts, Brussels (2019), “HIT” – Kanal Centre Pompidou, Brussels (2019), Bucharest Artworldsat The Wrong Biennale #4”, Rezidența Scena9, București (2020), Beyond other horizons, Palace of Culture / Art Museum, Iasi (2020), M.A.F.A.7(Media Art Festival Arad), Kinema Ikon, Art Museum – Arad (2020), Bucharest School, Art Safari Contemporary Art Pavilion, Bucharest (2020), Clubul sportiv al artelor, Muzeul de Artă Recentă, București (2021), Puls 20, Kunsthalle Bega, Timișoara (2021).

https://www.facebook.com/profile.php?id=613543811
https://www.instagram.com/z_g_o_n_d_y/

 

Proiectul Art Machine încurajează consumul de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Credem că arta trebuie să fie progresivă, dar în același timp personală și accesibilă.
https://www.instagram.com/therealartmachine/
https://www.facebook.com/pastilaroz/
https://www.facebook.com/Carturesti/
https://www.instagram.com/pastilaroz/
https://www.facebook.com/Carturesti.Park.Lake

 

 

 

Număr de vizualizări :323


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro