Pianistul Cadmiel Boțac la Casa Radio

ian. 12th, 2022 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 ianuarie 2022, de ora la 19.00, publicul bucureștean îi va întâlni, la Sala Radio, pe doi tineri muzicieni ce ne oferă certitudinea că valoarea, calitatea artistică și autentica dăruire profesională au un viitor în România: pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo. Cei doi muzicieni vor susține la București cel de-al treilea recital din cadrul turneului organizat de Radio România Muzical, în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”. Cu această ocazie, va fi prezentat publicului albumul de debut al pianistului Cadmiel Boțac, „Cadmiel Boțac. Recital de pian – Beethoven, Chopin, Enescu”, apărut la Editura Casa Radio. La finalul recitalului, tânărul interpret, care împlinește 25 de ani pe 16 ianuarie, va oferi autografe spectatorilor prezenți la eveniment.

Cadmiel Boțac reprezintă cu excelență viitorul artei pianistice românești, atât prin tehnica pianistică fără cusur, cât și prin maturitatea, sensibilitatea și originalitatea interpretărilor sale. În prezent, acesta își perfecționează stilul și își completează formația artistică la Universitatea de Muzică și Arte din Viena.

Compact-discul „Cadmiel Boțac. Recital de pian – Beethoven, Chopin, Enescu” este rezultatul celor două distincții acordate tânărului artist de Radio România Muzical: Premiul special, primit în 2017 la „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov și Bursa „Moștenitorii României muzicale”, câștigată în 2020. Acestea i-au oferit tânărului pianist șansa unei sesiuni de înregistrări speciale, realizate în Studioul de Concerte Radio România, şi editarea acestui album de debut.

Detalii album: www.edituracasaradio.ro

Număr de vizualizări :225


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro