Lansări de carte și concert de muzică folk de Ziua Culturii Naționale

ian. 14th, 2022 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca municipală „B.P.Hașdeu” din Chișinău organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Culturii Naționale în Republica Moldova. Evenimentele vor avea loc în data de 14 și 15 ianuarie 2022 la Biblioteca Națională a Republici Moldova și la Biblioteca municipală „B.P. Hașdeu”, după următorul program:

  • Lansare de carte „Opera Omnia. I.L.Caragiale” – ediția a II-a, 2 vol., editura Vasiliana din Iași, 2021. Evenimentul va avea loc pe data de 14 ianuarie 2022, ora 11.00 în sala mare a Bibliotecii Naționale din Chișinău.

Prezintă îngrijitorul ediției prof.univ. Catalin Bordeianu, direcor adjunct al ICR Chișinău.

 

  • Lansarea ultimilor apariții de carte din colecția „Moștenire” a Editurii Știința. Evenimentul va avea loc în incinta Bibliotecii municipale „B.P. Hașdeu” pe data de 14 ianuarie 2022, ora 16.00.

În cadrul manifestării vor fi prezentate următoarele volume:

  1. Poezie Europeană Contemporană, antologie de Valeriu Stancu; traducere de Valeriu Stancu și Maria Stancu

2.. Sergiu Matei Nica. Scrieri, 2 volume, ediție de Victor Durnea;

  1. Pan Halipa. Scrieri, ediție de Mihai Papuc și Ion Negrei;
  2. Grigore Alexandrescu. Scrieri, ediție de Mircea Anghelescu;
  3. Alexandru Odobescu. Scrieri, ediție de Corina Popescu.

Participanți lansări de carte și prelegeri: Victor Durnea, Valeriu Stancu, Lucia Cireș, Maria Stancu, acad. Mihai Cimpoi, Nina Corcinschi, Ion Negrei, Alexandru Burlacu

 

  • Concert de muzică folk pe versuri de Mihai Eminescu susținut de cantautorii: Maria Mocanu, Anatol Rudei și Victor Buriuană și recital de poezie susținut de elevii liceului „Mihai Eminescu” din Chișinău. Evenimentul va avea loc în incinta Bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu” pe data de 15 ianuarie 2022, ora 15.00.

Artiști participanți: Maria Mocanu, Anatol Rudei, Victor Buruiană

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro