Invitație la ”Institutul Blecher”

ian. 28th, 2022 | By | Category: Eveniment

Ediția a III-a a premiului pentru experiment literar „Gheorghe IOVA – TEXTUARE”  se va desfășura în cadrul Institutului Blecher online #20, sâmbătă 29 ianuarie 2022, de la ora 19:00. Motto: „Scrisul meu este acțiunea mea.” Gheorghe IOVA. În 2010, artistul vizual Cătălin Guguianu îl invită, la Paris, pe Gheorghe Iova să colaboreze la proiectul său «veloLINGA». Cătălin Guguianu (www.catalin-ation.com) patronează asociația cultural-artistică «’ECHALIER – PÎRLEAZU’». Cu această ocazie, Iova i-a cerut lui Cătălin să preia și să gestioneze premiul său pentru experiment literar. După dispariția lui Gheorghe Iova din vara anului 2019, în ianuarie 2020 s-a inaugurat premiul testamentar «Gheorghe IOVA – TEXTUARE», fiind acordat în acel an poetului și jurnalistului Răzvan Țupa.

Premiul constă în:
– 1801 lei, valoarea pensiei lunare a lui Cătălin Guguianu, percepută de la Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, pentru trei ani de domiciliu forțat;
– o diplomă stampă, creată de Cătălin Guguianu și digitalizată de artista plastică Valérie Touzet.

Ediția a II-a a premiului a fost câștigată de scriitoarea Paula Erizanu, iar în 2022, laureat este poetul și artistul V. Leac.

Acțiune susținută de Doina Iova, la care participă Răzvan ȚupaPaula ErizanuV. Leac și, ca moderator, Claudiu Komartin, de la ora 19, pe pagina https://www.facebook.com/InstitutulBlecher.

Număr de vizualizări :358


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro