61 de ani de Comedie

ian. 5th, 2022 | By | Category: Eveniment

Miercuri 5 ianuarie 2022, Teatrul de Comedie sărbătorește 61 de ani de  activitate, printr-un program inedit, care se va desfășura atât fizic, cât și online. În cei 61 de ani ai săi, Teatrul de Comedie a stat permanent în atenția  spectatorilor, dar și a specialiștilor, ca un etalon al umorului românesc de calitate. Sute  de actori, mii de reprezentații și milioane de spectatori au contribuit la formarea unui  teatru-familie, în care s-a trăit cu dragoste pentru artă. De altfel, acesta a fost și obiectivul  care a stat la baza înființării Teatrului, așa cum afirma Radu Beligan, primul director al  instituției: ”Se știe că lumea actorilor este o lume dificilă, dar având avantajul de a-i  cunoaște, am putut avea destulă diplomație și suficientă autoritate pentru a crea un climat  nu numai de înalt profesionalism, dar și de dragoste între membrii familiei. Nu m-am  considerat niciodată un director în sensul autorității. Eram camaradul lor care avea o  muncă în plus. Nu stăteam niciodată în biroul directorial, ci numai pe scenă sau în  ateliere.”

Teatrologul Doina Papp a pus sub semnul acestei atmosfere de lucru întreaga  istorie a Teatrului de Comedie: Radu Beligan, numit în directoratul lui George Mihăiță  director onorific al Teatrului de Comedie, a rămas un model de referință până în zilele  noastre. Regulile de bună guvernare care au dus la succesul său directorial au pus pe  baze sănătoase întreaga istorie a Teatrului de Comedie. 

Aniversarea din acest an reprezintă un semn de prețuire pentru personalul  medical, care a fost în prima linie în istovitoarea luptă împotriva pandemiei și căruia îi putem mulțumi astăzi pentru faptul că minunea întâlnirii din sălile de spectacol continuă să se petreacă. Teatrul de Comedie le dedică reprezentația cu numărul 100 a  spectacolului FIERARII de Milos Nikolic, regia Horațiu Mălăele, programată miercuri 5  ianuarie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan. Distribuția îi reunește pe actorii Mircea RusuMaia Morgenstern, George Mihăiță și Valentin Teodosiu.

Totodată, spectatorii Teatrului de Comedie vor putea viziona online, pe canalul  de youtube – Teatrul de Comedie Oficial, recitalul extraordinar susținut de muzicianul  Adrian Naidin, un cadou pe care ni l-a oferit special cu ocazia acestei aniversări.

 

Număr de vizualizări :364


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro