”Vis de copil”, expoziție în cadrul Târgului de Crăciun ” Urban Christmas Market”

dec. 8th, 2021 | By | Category: Postcard

Asociația pentru cultură și arte Arbor, în parteneriat cu Asociația Art Liceum, a deschis în cadrul Târgului de Crăciun Urban Christmas Market organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB expoziția de artă cu vânzare „Vis de Copil”, care cuprinde peste 70 de lucrări de artă realizate de elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău. Expoziția „Vis de Copil” este organizată de Asociația Arbor, bine-cunoscută în România pentru activitatea sa de promovare a mobilității culturale pe axa București – Chișinău, inclusiv a tinerelor talente basarabene, dar și de susținere a învățământului artistic. Expoziția este inclusă în programul Târgului Urban Christmas Market, care are loc la Hanul Gabroveni (strada Lipscani 84-90), deschis în perioada 6 – 23 decembrie 2021 (12:00 – 21:00). Accesul la târgul Urban Christmas Market este gratuit, cu respectarea normelor actuale impuse de restricțiile pandemiei virusului CoVid-19 prin prezentarea certificatului verde.

Titlul expoziției „Vis de Copil” este inspirat de visul celor 25 de elevi ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău de a deveni artiști. Deși sunt elevi ai claselor VIII – XII, acești copii arată deja o maturitate artistică incredibilă, bazată pe studiul Academic în domeniul artelor plastice și demonstrată de nenumăratele premii obținute la nivel național și internațional. Printre acești elevi sunt copii care au fost transferați de la centre de plasament, iar arta și mediul licean constituie unica și adevărata lor familie.

 

Fondat în 1969, Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” a fost mereu renumit prin profesionalismul cadrelor pedagogice, iar artiști excepționali de la Chișinău, precum Igor Vieru, Eleonora Romanescu, Aurel David, Dumitru Rusu-Scvorțov, au susținut educația a peste 45 de promoții – absolvenți cunoscuți azi pentru talentul și meritele lor artistice în Republica Moldova și peste hotare.

 

Expoziția „Vis de Copil” include peste 70 de lucrări realizate de elevi în ultimii doi ani și reprezintă compoziții, naturi statice sau peisaje în ulei pe pânză, acuarelă și pastel pe hârtie. Picturile pot reprezenta un frumos și original dar de Crăciun. Achiziționarea acestora se poate face în baza unei donații, iar suma adunată va fi alocată în totalitate pentru sprijinirea activității artistice a acestor copii talentați și stăruitori.

 

Număr de vizualizări :240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro