Stelian Țurlea – L-au răpit pe Moș Crăciun! Fantezie de iarnă

dec. 13th, 2021 | By | Category: Postcard

O fantezie de iarnă, o fantezie a momentului, apărută la Editura Integral. Aproape tot timpul apar prezicători fataliști ori interpreți ai textelor biblice, sacre ori calendarelor vechi care susțin, fără argumente, că se apropie sfârșitul lumii și omenirea trebuie să se pregătească pentru cele mai cumplite cataclisme. Numai în ultimele două decenii au înspăimântat oamenii zeci de asemenea predicții catastrofale, cea mai notorie fiind interpretarea calendarului mayas care ar fi menționat sfârșitul lumii în decembrie 2012. Nimic din toate aceseta nu s-a întâmplat, cum bine știm. Câteva dintre aceste preziceri catastrofale sunt menționate în această carte, încă o fantezie de iarnă a autorului, care adaugă și ultima predicție: un cataclism va distruge lumea odată cu venirea lui Moș Crăciun, în acest an 2021. 

Ca să nu se întâmple, Moș Crăciun este împiedicat să mai sosească cu sania cu daruri. Este răpit, în diferite locuri din lume, nicăieri însă cel adevărat, doar sosii ale lui. Moș Crăciun cel adevărat este greu de găsit, chiar în locurile sale de baștină, în apropierea Cercului Polar, printre elfi.

Profeția a fost urmarea interpretării greșite a calendarului mayaș.

Finalul este, bineînțeles, optimist.

Dar Moș Crăciun există!

 

Stelian Țurlea este autor a treizeci și unu de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, zece cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

 

Stelian Țurlea – L-au răpit pe Moș Crăciun! Fantezie de iarnă. Editura Integral. 112 pag.

 

Număr de vizualizări :396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro