”Ne dați ori nu ne dați?” – un nou roman de Stelian Țurlea

dec. 2nd, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Editura Integral publică un nou microroman de Stelian Țurlea.

 

O seară de Halloween în Bucureștiul lovit de pandemie. Seara amenințărilor jucăușe exprimate în deja universalul Trick-or-treat, „Ne dați ori nu ne dați!”,  devenită scena unei crime.

Cine s-a aflat în spatele măștilor care l-au asaltat pe Horia, scriitorul ucis în această seară, care dintre ele a profitat, și de ce, de această sărbătoare spre a înfige lama care i-a curmat viața?

Trei încercări de dezlegare a misterului, a trei personaje care l-au iubit, fiecare în felul său, pe cel ucis.

Ingeniosă soluție a lui Stelian Țurlea, fiecare este nevoit să o facă smulgându-și propria, banala, „mască” purtată zi de zi peste suflet. Trei confesiuni, trei „autodemascări”, pentru aflarea adevărului.

 

„ repeta speriat: ce vreți? cine sunteți?

cred că ne-a zis și numele câtorva, hai nu vă prostiți, măi, băieți!

noi continuam să-l împingem de la unul la altul, să-l bruscăm, cu forță din ce în ce mai mare

n-a durat mult până s-a întâmplat

s-a înmuiat, s-a lăsat la pământ, ne-am speriat, l-am ridicat, l-am dus în casă

cineva a sunat la 112

ne-am risipit înainte să apară poliția, îl duseseră deja la spital”

 

Stelian Țurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

 

Stelian Țurlea – Ne dați ori nu ne dați?, roman, Editura Integral. 144 pag

 

Număr de vizualizări :383


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro