Invitație la lansarea volumului „principala morengo” de Mugur Grosu

dec. 9th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Casa de Editură Max Blecher & H’art Gallery vă invită sâmbătă, 11 decembrie 2021, de la ora 17:00, în Londohome (str. G-ral David Praporgescu 31, sector 2, București), la lansarea volumului „principala morengo” de Mugur Grosu. Amfitrioni: Dan Popescu & Claudiu Komartin. Mugur Grosu (n. 1973) – poet, publicist, grafician și activist, fost redactor al revistei „Tomis”, a fost membru fondator al Cenaclului de Marți și al Asociației ASALT, la Constanța. Grosu revine la zece ani de la „Grossomodo” și la douăzeci de la volumul cu care debutase la Editura Pontica, „Haltera cu zurgălăi”, și o face di granda: „principala morengo” conține șaizeci și patru de poeme împărțite în trei cicluri, [galben], [roșu] și [negru]. Cartea este ilustrată de doisprezece artiști (plus Grosu însuși), fiecare având câte o mică lucrare/intervenție ce intră în dialog cu proiectul poetic din „principala morengo”: Miguel Platero, Adrian Preda, Dumitru Gorzo, Ștefan Ungureanu, Gili Mocanu, Giuliano Nardin, Paula Muñoz Zygmunt, Lumi Mihai, Daniel Bălănescu, Ion Barbu, Dan Perjovschi, Nicolae Comănescu & Tomagraph.

Întâlnirea va fi transmisă LIVE și va putea fi urmărită pe pagina  https://www.facebook.com/CdEMaxBlecher. „principala morengo” va fi prezentă la stand pe tot parcursul evenimentului „iarmaroc de poezie”, sâmbătă și duminică (11-12 decembrie 2021), între orele 12:00-21:00 | https://www.facebook.com/events/418195823281698. Intrarea va fi permisă conform măsurilor actuale în vigoare.

Este prima colaborare dintre Casa de Editură Max Blecher și cunoscuta H’Art Gallery a lui Dan Popescu, ce a făcut pionierat în artele vizuale din România și va împlini în 2022 douăzeci de ani.

Parteneri: Londohome, ZRM Music, Les Aubergines
Eveniment susținut de #celmaibunmerlotdinRomania

Număr de vizualizări :373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro