Intalnirea Rectorului AUF cu Vicepresedintele AOSR si Directorul General al BCU Carol I

dec. 14th, 2021 | By | Category: Postcard

La invitația rectorului Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), domnul prof. Slim KHALBOUS, doamna Prof. Doina BANCIU, Vicepreședinte Academia Oamenilor de Știință din România (A.O.Ș.R.) și doamna Conf. univ. dr. Mireille RĂDOI, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (BCU „Carol I”) au efectuat o vizită în Franța, la Paris, în perioada 7-11 decembrie 2021 în scopul identificării unor noi căi de dezvoltare a cooperării științifice și instituționale. Programul vizitei a fost organizat de doamna Aicha MOUTAOUKIL, Consilier pentru Politici și Relații Publice în cadrul cabinetului Rectorului AUF și a inclus printre obiectivele sale participarea la o adunare a Academiei Naționale de Chirurgie a Franței și întâlnirea cu Vicepreședintele acestui for științific, domnul prof. Albert-Claude BENHAMOU, o întâlnire cu Directorul Departamentului Rețele din cadrul AUF, domnul Jean-François LANCELOT și o vizita în Campusul internațional studențesc în care se află rezidența studenților francofoni care studiază în diverse universități din Paris.

În cadrul întâlnirii cu conducerea Academiei Naționale de Chirurgie doamna Prof. Doina BANCIU a prezentat succint activitatea științifică a A.O.Ș.R. și a subliniat că secția de specialitate din cadrul Academiei are personalități cu înaltă recunoaștere națională și internațională. Unii din membri Academiei Naționale de Chirurgie au menționat că școala românească de medicină este recunoscută prin performanțele medicilor români, unii dintre aceștia fiind cunoscuți de omologii francezi prezenți la întâlnire.

Întâlnirea cu Directorul Departamentului Rețele, domnul Jean-François LANCELOT, a prilejuit un schimb de idei și informații de interes comun și au fost identificate o serie de căi de colaborare între instituțiile reprezentate, în special în contextul rețelelor tematice dezvoltate de AUF. Doamna Conf. univ. dr. Mireille RĂDOI a menționat că în cadrul filierei universitare în care predă în limba franceză se pot defini subiecte tematice de larg interes, cu atât mai mult cu cât printre studenți se află și cei de naționalități cu influențe francofone. Doamna Prof. Doina BANCIU a arătat că în cadrul rețelelor francofone AUF a funcționat și rețeaua AIESI în cadrul căreia a participat împreună cu entități universitare din România, iar în contextul actual al dezvoltării societății Informaționale apare necesară relansarea unei rețele dedicate fenomenului transformării digitale. Această idee a fost apreciată atât de Directorul Direcției Rețele, cât și la nivelul conducerii Agenției.

Vizita la Maison de la Francophonie a arătat în mod concret oportunitățile de socializare și colaborare între studenții francofoni ca prim pas în dezvoltarea unor relații de lungă durată în cadrul sistemului francofoniei.

Rectorul AUF, domnul prof. Slim KHALBOUS a avut o întâlnire cu doamna Prof. Doina BANCIU și doamna Conf. univ. dr. Mireille RĂDOI în cadrul căreia s-a subliniat disponibilitatea instituțiilor reprezentate de a susține și participa la programele și proiectele dezvoltate în cadru AUF, acolo unde este cazul. De asemenea, au fost reiterate relațiile pozitive între mediul academic din România și AUF, urmând ca în perioada următoare să se definească proiecte de interes în acord cu strategia AUF, lansată în cadrul

reuniunii internaționale „Săptămâna Mondială a Francofoniei Științifice” care a avut loc în septembrie 2021, la București.

 

Număr de vizualizări :296


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro