Sub egida Conferințelor Ateneului Român, părintele Constantin Necula va tâlcui în dialog cu scriitorul Mihail Neamțu, marți, 21 decembrie 2021, de la ora 18.00, semnificația Crăciunului în „Europa Christiana”. În cadrul conferinței, desfășurată în Sala mare a Ateneului Român, va fi dezbătută actualitatea narațiunilor biblică despre păstori, înțelepții Magi, temutul Irod, Fecioara Maria și Pruncul Iisus, fiind tâlcuită nașterea Luminii în plină beznă a umanității. „Ce e un dat spriritual și istoric nu se poate pierde niciodată. Semnificațiile Crăciunului nu se pot pierde, dacă ne străduim să ne păstram identitatea și autenticitatea tradiților oriunde ne-am afla în Europa Christiana”, afirmă părintele Constantin Necula. „Continuăm seria Conferințelor Ateneului, menținând nota elitelor invitate de-a lungul timpului în seria prestigioasă a acestor evenimente care au ajuns la cea de-a 34-a ediție. E o bucurie să-i avem invitați de această dată pe părintele Constantin Necula, alături de scriitorul Mihail Neamțu Tema din 21 decembrie se referă la un subiect care care ar trebui să preocupe lumea intelectuală de pretutindeni“, apreciază Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.
Partenerii evenimentului sunt Clubul Marilor Cărți & Radio România Cultural, care au mai avut invitați în trecut personalități marcante precum Horia-Roman Patapievici, Ioan-Aurel Pop, prof. Valeriu Stoica sau dr. Constantin Dulcan.
Preț bilet: 20 de lei
Biletele vor fi disponibile online la adresa: www.fge.org.ro
Pentru bilete achiziționate în grup, informații la Silviu Nedelcu: 0745032615 (plata cash).
Evenimentul va respecta normele sanitare în vigoare.
În urma prevederilor Hotărârii nr. 112 din 07.12.2021, prin care se declară prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, însă cu o serie de relaxări, Filarmonica “George Enescu” anunță că publicul va putea ocupa 50% din capacitatea celor două săli de concert din incinta Ateneului Român.
Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”.Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.