”China mea din viață și din cărți”, de Tatiana Ciocoi

dec. 13th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 16 decembrie 2021, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului ”China mea din viață și din cărți”, de Tatiana Ciocoi, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.  „Cele șase sute de zile ale sejurului chinez s-au încheiat la fel de brusc cum au început. Noi ne-am întors din China, am plecat în America, am revenit din America, ne-am continuat viața. Iar într-o zi, mi s-a făcut dor de China și am început să scriu această carte.” (Tatiana Ciocoi) Alături de autor vor participa: Sergiu Pavlicenco, prof. univ., USM; Elena Prus, prof. univ., ULIM; Dumitru Crudu, scriitor; Ludmila Andronic, expert în comunicare. Moderator: Emilian Galaicu-Păun.

Preț promoțional în ziua lansării. Sesiune de autografe.

 

„Cele șase sute de zile ale sejurului chinez s-au încheiat la fel de brusc cum au început. Noi ne-am întors din China, am plecat în America, am revenit din America, ne-am continuat viața. Iar într-o zi, mi s-a făcut dor de China și am început să scriu această carte.” (Tatiana Ciocoi)

TATIANA CIOCOI (născută în 1968, în orașul Soroca, Republica Moldova) este profesoară de literatură universală și comparată, cercetătoare și critic literar. Este licențiată în filologie a Universității de Stat din Moldova (1990), magistru (2001), doctor (2005) și doctor habilitat în filologie (2012) a aceleiași universități. Din 2012 și până în prezent conduce Departamentul de Literatură Universală și Comparată a Universității de Stat din Moldova. Este cofondatoarea și președinta Asociației de Literatură Generală și Comparată din Moldova (2013) și a Atelierului de Inteligență Comunicativă „ChișinăulCult” (2017). A publicat un șir de studii, articole, cărți și antologii cu caracter didactic și științific (De litteris: comentarii, sinteze, note și elzevire (2009), Anotimpurile Persefonei. Proza feminină din Italia secolului al XX-lea (2011), Postmodernismul. Antologie de texte critice și analize literare (2020)).

 

China mea din viață și din cărți (eseu), de Tatiana Ciocoi (Rotonda). Broșată, 172 pag. Preț: 29 RON/119 MDL

Poți procura cartea și online, pe https://shop.cartier.md/item/margareta-noastra,1882

 

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

 

Rugăm să respectați condițiile impuse de starea de urgență în sănătate pentru a putea intra în librărie (certificat vaccinare, test, dovadă anticorpi). Masca este obligatorie. Aveți grijă de sănătatea Dvs și a celor dragi.

 

În Rotonda au mai apărut:

 

Hotel California (proza scurtă), de Constantin Cheianu

Era lumină, era vânt (proză scurtă), de Mariana Codruț

Fete pierdute (eseu), de Alexandru Cistelecan

Punctul sensibil (eseu), de Vasile Popovici

Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu

Ard pădurile (roman), de Paula Erizanu

Margareta noastră (roman), de Dumitru Crudu

Pe contrasens (roman), de Oleg Serebrian

Prematur (poeme), deMiruna Vlada

Scrâșnetul dinților (poeme), de Șerban Axinte

Rupere de nori (poeme), de Marcela Benea

Canon (roman), de Ghenadie Postolache

Idei și fantasme. Lecturi în hialin (eseu), de Adrian Ciubotaru

Narațiuni ale erosului (eseu), de Nina Corcinschi

Dependența (roman), de Constantin Cheianu

Critice. Areul Marginii și alte narațiuni critice (eseu), de Andrei Țurcanu

Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la “Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru

Număr de vizualizări :373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro