spot_img

Cele mai vândute titluri ale Grupului Editorial ALL în 2021

Bilanțul vânzărilor Grupului Editorial ALL pentru anul 2021 cuprinde atât titluri de referință care se află an de an în topul preferințelor cititorilor noștri, cât și noutăți recent apărute și propulsate direct în vârf.

Cărți pentru publicul larg

  1. Istoria românilor, semnată de istoricul român Constantin C. Giurescu (1901-1977), se menține pe prima poziție și în 2021. Cartea adună, în cele aproape 1800 de pagini, istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul epocii fanariote.
  2. Arme, virusuri şi oţel. Soarta societăţilor umane, de Jared Diamond, culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a-şi pune întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori răspunsuri.
  3. Curiozități bizantine. Povești stranii și fapte surprinzătoare din istoria celui mai ortodox imperiu din lume, de Anthony Kaldellis, a deschis anul acesta o nouă colecție Curiozități istorice, care  se adresează în egală măsură erudiților clasiciști, istoricilor sau cititorilor pasionați de faptele eroice sau anecdotice ale trecutului.
  4. Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?, de Laura Ene, este un volum în care autoarea își împărtășește experiența ei personală și profesională în privința scăderii în greutate și a schimbării stilului de viață.
  5. Pasărea Liră, de Cecelia Ahern, a fost publicată în limba română în primăvara acestui an și surprinde o poveste de dragoste trăită cu inocență, în lumea showbiz-ului, din care tocmai inocența lipsește cu desăvârșire.

 

Cărți medicale

  1. Colecția Manuale pentru asistenți medicali cuprinde volume fundamentale pentru pregătirea și perfecționarea celor care se specializează în îngrijirea medicală, oferindu-le resurse educaționale de cea mai înaltă calitate.
  2. Tratatul de pediatrie, coordonat de prof. univ. dr. Florea Iordăchescu, se menține în topul vânzărilor, fiind o lucrare de ȋnaltă ținută științifică dedicată sănătății copilului. La elaborarea sa au participat specialiști ȋn domeniu din generațiile mai vechi, ȋncă active și deosebit de implicate, cărora li s-au alăturat colegi din generațiile mai tinere, aflați la deplină maturitate profesională și științifică.
  3. Boli infecțioase este o carte esențială în domeniul bolilor infecțioase, care se adresează studenților și medicilor deopotrivă și care are scopul de a oferi o resursă convenabilă de informații precise, convenabile și de ultimă oră.
  4. Atlas de anatomie, un volum riguros și detaliat pentru studiul anatomiei umane, satisface de mai bine de 70 de ani nevoile noilor  generații de studenți.
  5. Principiile chirurgiei este considerat cel mai important text de chirurgie din lume; ediția a X-a este actualizată conform noilor evoluții în domeniu, incluzând asistența chirurgicală modernă bazată pe dovezi și ghidarea în leadership pentru medicii rezidenți și chirurgii practicieni.

 

Cărți pentru copii

  1. Cărțile din colecția Pisicile războinice se află de mulți ani în topul preferințelor tinerilor cititori, semn că lumea fascinantă a acestor feline atrage constant noi fani. Până acum, au fost publicate în limba română 26 de volume, urmând ca anul viitor să vadă lumina tiparului primele cărți dintr-o ediție specială Pisicile războinice.
  2. Prietenii lui Năsuc. Copacul din casă, de Cristina Gheorghiu, cu ilustrații de Florin Gheorghiu,  este o poveste de sărbători în care gașca celor cinci șoricei cade din nou pradă poftei de aventură, dar și poftelor culinare.
  3. Seria Vreau să știu oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii. Cu ajutorul acestui volum, nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoară, dar își vor dezvolta imaginația și spiritul creativ.
  4. Lecția de sănătate pentru copiii de 3-5 ani este prima din seria cu același nume, ale cărei volume cuprind informații esențiale, adaptate fiecărei vârste, despre menținerea sănătății fizice și despre dezvoltarea emoțională a copiilor. Conținutul, ușor accesibil micuților și structurat în jurul unor teme principale, poartă avizul unui medic.
  5. Un cățeluș în furtună, de Guojing, este o poveste fără cuvinte, o provocare pentru imaginația cititorilor de peste 4 ani. Autoarea, originară din China, a primit pentru volumul ei de debut, Drumul spre casă, titlul de  „Cea mai bună carte ilustrată pentru copii” acordat de New York Times Book Review.

 

În luna decembrie a acestui an, Editura ALL împlinește 30 de ani de existență în lumea cărților, cu peste 6000 de titluri publicate în sute de colecții și peste 15 milioane de exemplare vândute. Fondată în 1991, Editura ALL a fost prima editură privată cu profil academic și universitar.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508