spot_img

10 burse gratuite pentru cursuri de muzică oferite tinerilor cu deficiențe de vedere și din medii defavorizate

În luna octombrie a anului 2021, Asociația ,,Sonore We” a demarat proiectul ,,Privește lumea prin muzică”, prin care acordă 10 burse de educație muzicală în valoare de 10.000 de euro copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere și celor care provin din medii defavorizate. Cu sprijinul Fundației ,,World Vision România” și al cursanților Școlii de Muzică ,,Sonore We”, care au susținut demararea acestui proiect, Asociația a oferit, până în prezent, 5 burse, constând în cursuri gratuite de canto pe o perioadă de 12 luni. Proiectul ,,Privește lumea prin muzică” a luat naștere din dorința de a facilita accesul copiilor și tinerilor care se confruntă cu deficiențe de vedere și celor care provin din familii fără posibilități financiare, la oportunități de afirmare și dezvoltare personală prin muzică. În prezent, dintre cei 5 bursieri, doi dintre aceștia sunt tineri cu deficiențe de vedere, care se prezintă în fiecare săptămână la sediul Școlii de Muzică ,,Sonore We” din strada George Enescu 8, sector 1, București, pentru a urma cursurile individuale de canto. Mireuță Răzvan și Ștefan Beatrice și-au manifestat interesul pentru muzică de când erau mici, însă oportunitățile de a merge pe acest drum au fost limitate până la acest moment.  

,,Muzica este terapie pentru sufletul meu. Când sunt trist, nervos sau mă confrunt cu stări neplăcute, ascult muzică și mă descarc, mă liniștesc. De mic copil muzica mi-a fost alături. Când am aflat de această oportunitate de a urma cursuri de muzică la Școala de Muzică ,,Sonore We”, am fost foarte entuziasmat pentru că îmi doream de foarte mult timp să învăț să cânt. Apropiații mi-au spus că am voce, însă nu am avut niciodată încredere că este așa cum spun ei. Îmi place foarte mult ceea ce facem aici și cred că este locul potrivit să îmi dezvolt talentul”, a declarat Răzvan Mireuță, beneficiar al bursei ,,Privește lumea prin muzică”. 

Cu sprijinul Fundației ,,World Vision România”, Irimioiu Georgiana și Poșircă Fernando, doi tineri talentați din Slobozia, au început cursurile de canto în luna octombrie a acestui an. Poveștile lor de viață sunt impresionante și dificile, dar talentul și pasiunea pentru muzică i-au adus la noi.

Grosu Laura, al cincilea bursier al programului ,,Privește lumea prin muzică”, este o adolescentă din Comuna Vasilați, județul Călărași, care provine dintr-o familie fără posibilități materiale, dar care, cu sprijinul mamei ei, și-a găsit refugiul în muzică, visul său fiind acela de a urma un liceu de muzică din București.

,,Cand eram mică, mama mea citea o carte – “Lasă grijile, începe sa trăiești”- care mă deruta de-a dreptul; mă gândeam ce sunt grijile astea și de ce nu o lasă pe mama sa trăiască? După ce am unit primii oameni din Comunitatea Sonore We, mi-am dat seama ca nu este suficient să îi inspiri doar pe cei care își doresc, au talent și o situație financiară care le permite să studieze muzica. Prin urmare, am înființat asociația noastra prin care îi ajutăm pe oamenii cu deficit de vedere și din medii defavorizate să își dea glas trăirilor, prin muzica. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri atunci când mai mulți oameni luptă și își dedică timpul liber și pasiunea în slujba muzicii și a frumosului. Vă încurajez să donați instrumentele muzicale pe care s-a pus praful sau care nu mai au toate componentele; noi le vom repara și le vom folosi ca atare în sprijinul celor care nici măcar nu au visat la așa ceva”, a declarat Cotruță Teodora, Președintele Asociației ,,Sonore We”. 

În cadrul programului ,,Privește lumea prin muzică” mai sunt disponibile încă 5 burse care îi așteaptă pe acei copii și tineri dornici să exploreze lumea muzicii. Pentru informații cu privire la acordarea burselor vă puteți adresa Asociației ,,Sonore We” la sediul din strada George Enescu 8, sector 1, București, pe adresa de email contact@sonore.ro sau la numărul de telefon 0732 704 356.

Pentru a le oferi cursuri de muzică, precum și materiale didactice cât mai multor copii și tineri talentați, ne puteți sprijini prin donații în contul Asociației ,,Sonore We”, deschis la banca ING:

 

CONT LEI: RO18 INGB 0000 9999 1175 5629

BENEFICIAR: ASOCIATIA SONORE WE

Descrierea tranzacției: DONAȚIE

 

Despre Școala de Muzică ,,Sonore We 

Școala de Muzică ,,Sonore We” este o comunitate unită cu peste 1000 de muzicieni care împărtășesc aceeași misiune: să inspire și să ofere o educație calitativă, de durată, prin muzică.

,,Sonore We” este prima școală de muzică privată din România care își deschide larg brațele pentru persoanele cu dizabilități și din medii defavorizate, oferindu-le șansa de a se exprima liber prin intermediul sunetelor. Misiunea noastră este de a crea legături puternice între oameni, prin muzică, de a-i ajuta pe cursanți să se descopere pe ei înșiși prin activitățile organizate de noi.

Școala de Muzică ,,Sonore We” organizează anual concerte caritabile menite să susțină diferite cauze umanitare. Printre evenimentele caritabile organizate menționăm concertul din 2018 la ,,Hard Rock Cafe”, precum și concertul din 2019,  organizat la ARCUB.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508