Spectacolul muzical-poetic „Eminescu – om, geniu și poet divin”

nov. 26th, 2021 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Direcția Cultură a Primăiei Municipiului Chișinău organiează în data de 30 noiembrie 2021, ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, un spectacol muzical-poetic inedit cu participarea compozitorului Eugen Doga și a actorului Dorel Vișan. Evenimentul se va desfășura sub forma unui dialog continuu între poezia eminesciană,  interpretată de Dorel Vișan și creații muzicale compuse de Eugen Doga, interpretate de compozitor la pian. 

 Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din stânga Nistrului. A adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale. Este considerat unul dintre cei mai importanți compozitori români contemporani, iar muzica sa a răsunat în marile săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru. Talentul incontestabil al lui Eugen Doga este recunoscut acum și de UNESCO, pentru care valsul inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Dorel Vișan (n. 25 iunie 1937, Tăușeni, Bonțida, Cluj, România) este un cunoscut actor și poet român. Interpret a peste 40 de roluri în teatru și unul dintre cei mai importanți actori de film din România, cu o solidă reputatie europeană, Dorel Visan a marcat, în mod decisiv, istoria filmului românesc.

Număr de vizualizări :360


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro