O zi de noiembrie cu Maxim Belciug. Recital de chitară

nov. 16th, 2021 | By | Category: Postcard

Duminică, 21 noiembrie 2021, cu începere de la ora 19.30, la Teatrul de Artă București e seară de concert. Îndrăgitul chitarist Maxim Belciug revine pe scena din str. Sfântul Ștefan 21 pentru a oferi unul dintre acele recitaluri solo în care chitara încetează să mai fie un simplu instrument și devine orchestră, izvor de culori, de freamăt, de nuanțe și emoții. Iar această orchestră poate cânta orice: baroc, și tango, poate-un Ceaikovski, o sonată, capricii, un fandango cu gust de colb în zbor de fuste, vreo fugă, vreun rondo ori chiar invențiuni scornite pe loc, la întrecere cu arta uitării. „Muzică ce se încăpățânează să sune altfel decat cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai puțin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta”, cum spunea, undeva, însuși chitaristul, referindu-se la chitara sa prolifică, ce i-a adus faima de artist al Încântărilor.

https://www.youtube.com/watch?v=hSc6EM-SQhA
https://www.youtube.com/watch?v=zxsWDo-8Mqw

Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Un chitarist ce visează din vârful degetelor și care surprinde de fiecare dată printr-un sunet adaptat la ritmul inimii şi un firesc al viersului pe care numai perfecta stăpânire a tehnicii îl poate da. Iar chitara sa exuberantă plânge, iubește și dansează pe una și o mie de voci, cu sonorități dintre cele mai variate, de nu mai știi dacă e poezie, sau căldură, sau turbion sau doar deplină mângâiere, senină pace. Dacă ați avut deja prilejul de a-l vedea pe Maxim Belciug live pe scenă, singur cu chitara sa, atunci revederea va fi cu atât mai plăcută. Dacă însă n-ați avut încă această bucurie, e cazul să v-o oferiți acum, în zi de noiembrie. Va fi ca-n versul lui Borges: „un simbol, un trandafir te doboară și te poate omorî o chitară”.

Concertul are loc duminică, 21 noiembrie 2021, cu începere de la orele 19.30, în sala de spectacole a Teatrului de Artă București, din strada Sfântul Ștefan 21. Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro si mystage.ro. Evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor normelor pentru siguranța spectatorilor.

 

https://www.facebook.com/events/595297431522917/

 

Număr de vizualizări :332


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro