„De la Baroc până la mai ieri”, expoziție de pictură la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București

nov. 8th, 2021 | By | Category: Eveniment

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea online a expoziției de pictură ”De la Baroc până la mai ieri” a artistului Corneliu Vasilescu joi, 11 noiembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB. Pictorul Corneliu Vasilescu, născut la 23 octombrie 1934 în oraşul Bârlad, a debutat la Iaşi în 1960. Între 1968 și 1974 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția pictură, la clasa Profesorului Gheorghe Șaru. Din 1983 a predat, ca profesor invitat, cursuri de compoziție și culoare la Universitatea din Darmstadt (Germania). A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate. A fost recompensat cu prestigioase premii şi distincţii, dintre care amintim: Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici la Expoziția Bienală de la București în 1977, Premiul pentru pictură „N. Tonitza” al Uniunii Artiștilor Plastici în 1999, premiul Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova în 2000, Premiul pentru Tehnica Acuarelei UAP în 2001, Premiul pentru pictură „Lascăr Viorel” Piatra-Neamţ în 2003, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer în 2004 și Premiul de Excelenţă pentru Întreaga Activitate, UAP în 2011.

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artist și creațiile sale curatorii Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice, și Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de pictură, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri,  în perioada 11 noiembrie – 3 decembrie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, conform programului Artotecii BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare impuse în contextul epidemiologic actual (conform HG nr. 1130/22.10.2021).

 Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

Număr de vizualizări :341


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro