„Dacii din estul Transilvaniei”, la Palatul Suțu

nov. 11th, 2021 | By | Category: Postcard

La Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), începând cu data de 15 noiembrie 2021, va putea fi văzută spectaculoasa expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”, realizată printr-un parteneriat între MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și Muzeul Municipiului București, fiind un proiect ce beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.

 

Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre.

 

Publicul poate vedea fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură.

 

Vizitatorii sunt așteptați să descopere ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum rezultă din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să afle cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admire arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru.

 

Expoziția poate fi văzută pe gardul Palatului Suțu în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2021.

Număr de vizualizări :269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro