spot_img

Balkan Taksim, nominalizată la Premiile Music Moves Europe 2022

Nominalizările la Premiile Music Moves Europe 2022 au fost anunțate aseară (luni, 22 noiembrie 2021) în cadrul evenimentului de deschidere al Linecheck Music Meeting & Festival desfășurat la BASE Milano, Italia. Premiile Music Moves Europe reprezintă programul Uniunii Europene de recunoaștere a muzicii autentice și contemporane. Scopul acestor premii este de a pune în valoare viitorii artiști europeni și de a-i sprijini în dezvoltarea carierei lor internaționale.

Cincisprezece artiști remarcabili au fost nominalizați la Premiile Music Moves Europe 2022: Alina Pash (Ucraina), Anna (Italia), Balkan Taksim (România), Blanks (Olanda), Denise Chaila (Irlanda), Дeva (Ungaria), DORA (Spania), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Austria), Jada (Danemarca), Ladaniva (Armenia), Meskerem Mees (Belgia), Mezerg (Franța), Nenny (Portugalia) și Zoe Wees (Germania).

 

Iubitorii de muzică din toată Europa pot vota pentru a decide câștigătorul Premiului Publicului 2022 chiar pe website-ul premiilor Music Moves Europe: www.musicmoveseuropeawards.eu. Nominalizările cu cele mai multe voturi câștigă Premiul Publicului. Câștigătoarea Premiului Publicului de anul trecut, artista hip hop ucraineană Alyona Alyona, este acum membră a Juriului Premiilor Music Moves Europe pentru 2022.

Anul trecut am câștigat atât premiul juriului cât și premiul publicului. A fost foarte important pentru mine și sunt foarte bucuroasă că țara mea, Ucraina, a fost câștigătoare anul trecut. În cadrul ediției de anul acesta voi fi membră a juriului, tradiție pentru fiecare câștigător al Premiului Publicului. Sunt foarte entuziasmată să fiu parte din această ediție și aștept cu nerăbdare să descopăr muzica celor 15 nominalizați de anul acesta. 

Alyona Alyona, Ucraina

 

Cinci dintre artiștii nominalizați vor fi declarați câștigători de către un juriu internațional, iar unul dintre ei va câștiga Marele Premiu al Juriului. Toți câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Music Moves Europe, joi, 20 ianuarie 2022, la ESNS în Groningen, Olanda.

 

Premiile oferite

Cei cinci câștigători ai Premiului Music Moves Europe vor primi 10.000 EUR fiecare. Câștigătorul Marelui Premiu al Juriului va primi 10.000 EUR și un green touring voucher în valoare de 5.000 EUR.

Cei cincisprezece nominalizați sunt invitați la o zi de educație în afaceri, unde vor avea loc întâlniri despre cele mai bune practici în industria muzicală – eveniment organizat de ESNS și partenerii săi din sectorul live (Liveurope, Yourope și Live DMA), recording industry (IMPALA și Digital Music Europe), International Music Managers Forum (IMMF) European Music Exporters Exchange (EMEE).

 

Despre

Premiile Music Moves Europe reprezintă Premiile Uniunii Europene acordate pentru „popular and contemporary music”. Scopul premiilor este de pune în valoare viitorii artiști europeni și de a-i sprijini în dezvoltarea carierei lor internaționale.

Aceste premii sunt o continuare a European Border Breakers Awards (EBBA) și Music Moves Europe Talent Award (MMETA), susținute și acordate de Uniunea Europeană din 2004. Premiul are un palmares impecabil, premiind artiști precum Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza, Inhaler și câștigătoarea de anul trecut, Alyona Alyona. De atunci, fiecare dintre acești artiști a atins noi niveluri de recunoaștere și succes în industria muzicală globală.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508