1 Decembrie – Tradiție și valoare la Editura Casa Radio

nov. 29th, 2021 | By | Category: Postcard

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Editura Casa Radio propune publicului un proiect cultural menit să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice: „Moștenitorii României muzicale”. Iniţiat în anul 2018 de Radio România Muzical şi desfăşurat ca o serie de recitaluri cu tineri muzicieni români deja afirmați la nivel internaţional, „Moștenitorii României muzicale” a devenit, din 2019, o serie a colecţiei „Radio România Muzical“ a Editurii Casa Radio. Primul album a cuprins selecțiuni din recitalurile susținute de pianiștii Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, personalități artistice foarte bine conturate.

Cel de-al doilea album „Moştenitorii României muzicale“ va fi lansat la 1 Decembrie, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii speciale „România valorilor muzicale” (ora 13.05). Albumul (dublu-CD) conţine două recitaluri extraordinare susținute, pe scena Sălii Radio, de tineri muzicieni cu o carieră artistică deja recunoscută: violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Andrei Banciu (12 octombrie 2019), și violoncelistul Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg (4 martie 2020). Sunt înregistrări ce reflectă cu adevărat excelența artistică, o dovadă fiind și includerea lor în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.

Ca la oricare aniversare, trebuie să avem privirea îndreptată spre viitor, spre moștenitorii României muzicale, cei care duc mai departe Tradiția și Valoarea. Sper să fie cât mai mulți din tinerii României de azi care să aleagă să se bucure de ele, declara Cristina Comandașu, Redactor șef Radio România Muzical, în textul de prezentare al albumului „Moştenitorii României muzicale (II)“.

 

Albumul poate fi achiziţionat, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

 

Număr de vizualizări :274


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro