spot_img

O nouă formă de spectacol: WORKER OF THE YEAR îți livrează acasă un show despre viitor

Primul auto-performance din România, WORKER OF THE YEAR propune o nouă formă de act artistic pe care publicul îl poate experimenta în afara convenţiei unei săli de spectacol, în intimitatea propriei case. Un proiect artistic original, conceput de artistele Ioana Păun şi Flavia Giurgiu, co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean şi finanţat de AFCN, WORKER OF THE YEAR poate fi comandat online, în Bucureşti, începând de joi, 7 octombrie 2021 de pe site-ul arcub.ro.

 

Este pentru prima dată când bucureştenii pot comanda un show artistic, iar spectacolul să fie livrat acasă. WORKER OF THE YEAR este un auto-performance ghidat care îi introduce pe cei care îl experimentează într-o lume a viitorului, o distopie în care nu există o cale de mijloc, ci doar două opțiuni de viață: dragostea sau munca.

 

WORKER OF THE YEAR este disponibil pentru comandă online pe arcub.ro pe raza Municipiului Bucureşti, până pe 31 octombrie și ajunge la participanți sub forma unui kit performativ complet ce conține obiecte, gadget-uri, lumini. Creatoarele performance-ului home delivered recomandă publicului să urmeze instrucțiunile primite în kit, să își rezerve aproximativ o oră pentru WORKER OF THE YEAR și să treacă prin experiență singuri.

 

După ce conținutul pachetului este asamblat, WORKER OF THE YEAR creează o atmosferă intimă și surprinzătoare prin tehnologii analog sincronizate și populează întreg spațiul fizic al casei, construind o realitate fictivă. Un sound ca de film, cu o voce implicată, te poartă pas cu pas într-un prezent alternativ și realitatea sa, prin instrucțiuni ghidate, narațiune, o coloană sonoră cinematică, momente de contemplare sau de interacțiune cu obiectele primite. Spațiile, lucrurile și situațiile din performance vorbesc despre teritorii îndepărtate, dar, în același timp, înspăimântător de posibile: existența a devenit aparent perfectă și lipsită de presiunea alegerilor.

 

Proiectul pleacă de la convingerea că în fiecare din noi există potențialul performativ. WORKER OF THE YEAR este un auto-performance, în care ești condus într-un context artistic. Marele pariu al nostru, ca artiste, e că avem totală încredere în ce vei face cu kit-ul pe care îl primești. Ce vrem este să te provocăm să îți descoperi sclipirea și să mergi pe mâna ei, explică cele două creatoare ale proiectului Ioana Păun și Flavia Giurgiu

 

Păun și Giurgiu, care au lucrat la perfectarea kitului performativ de la începutul anului și au invitat alți creatori să contribuie la experiența livrată acasă. Astfel, scenografa Irina Moscu a participat la definirea kit-ul performativ, scriitorul Tudor Ganea a scris povestea utopică, iar vocea lui Alexandru Potocean ghidează ascultătorii pe muzica Dianei Miron. Alice Voinea a conceput grafica, Răzvan Leucea imaginea video și foto, iar Raluca Felezeu coordonează producția, cu sprijinul lui Sorin Dobrin.

 

Comenzi şi livrare Worker of The Year

 

  • Kit-ul performativ poate fi comandat de bucureşteni până pe 31 octombrie de pe site-ul arcub.ro. Numărul de kit-uri puse în vânzare este limitat.
  • Livrările se fac doar pentru comenzile înregistrate pe raza municipiului Bucureşti.
  • Costul unui kit Worker of the Year este de 70 de lei. Primele 50 de cutii pot fi comandate la un preț special, de 50 de lei. Pentru comenzile efectuate în perioada 7 – 12 octombrie livările vor începe pe data de 13 octombrie.

 

Link trailer: https://www.youtube.com/watch?v=u_2WeA_CBzA 

 

Performance-ul este co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean și co-finațat de AFCN*.

 

* Proiectul nu reprezintă neapărat poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil pentru conținutul proiectului și nici pentru modul în care ar putea fi utilizate rezultatele proiectului. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului subvenției.

 

Concept și realizare: Ioana Păun și Flavia Giurgiu

O poveste de: Tudor Ganea

Scenografie: Irina Moscu

Coloană sonoră: Diana Miron

Voce: Alexandru Potocean

Grafică: Alice Voinea

Producție executivă: Raluca Felezeu

Asistent producție: Sorin Dobrin

 

Ioana Păun

Regizoare şi performance artist, Ioana Păun explorează, în proiectele sale, comportamentele umane în situații de supraviețuire politică, economică, de sănătate. Proiectele sale au fost susţinute de instituţii internaţionale importante precum le phénix, scène nationale Valenciennes, Theatre Royal Stratford East, Théâtre Les Tanneurs, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Teatro Luna din Chicago, Live Art Development Agency din UK, Schauspielhaus Wien, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Europalia. Ioana Păun a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București şi la Goldsmiths, University of London. A condus Programului de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana conduce o cercetare Fulbright în domeniul artei și al Instagram-ului în colaborare cu universitățile Bard, Pace și Stanford din SUA.

www.ioanapaun.com

 

Flavia Giurgiu

Flavia Giurgiu este o artistă de teatru, dans și artă performativă, în prezent stabilită la București. Activitatea ei este  constantă și complexă, atât în teatre din țară, cât și în muzee și spații culturale independente, unde colaborează cu regizori, coregrafi și artiști contemporani de renume național și internațional. Este autoarea propriilor performance-uri și semnează coregrafia și mișcarea scenică pentru spectacolele la care lucrează. Cu studii în actorie și dans contemporan, căutările ei artistice se concentrează în jurul diverselor posibilități de a exista și funcționa în spațiul performativ contemporan.

 

 

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Detalii pe www.arcub.ro

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508