O nouă apariție editorială: „Cine te uită”, de Maia Levantini

oct. 1st, 2021 | By | Category: Carte in lucru

La editura Tracus Arte va apărea romanul Cine te uită, de Maia Levantini.

 

Maia Levantini s-a născut și a crescut în București. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila˝. Din 2002 locuiește în Statele Unite ale Americii, unde este profesor la Universitatea din Pittsburgh. A debutat în 2017 cu romanul Cu titlu provizoriu.

 

În sfârșit, m-am uitat mai atent la el. Ce dracu căuta aici? Lisabona se dovedea plină de nepoftiți.

„Știu că nu vine. Dar nu știu ce cauți tu aici. Nu te supăra, dar nu ești pe lista mea.”

Pablo Neruda a zâmbit de parcă i-am făcut un compliment neprețuit:

„Dar tu ești pe lista mea, Eliza. Ce? Nu te așteptai la asta? Așa cum tu ai lista ta de amorezi, adorați și aruncați, așa avem și noi listele noastre.”

„Listele? Câte?”

„Nesfârșite, nesfârșite. E greu să cooptezi scriitorii pentru orice proiect colectiv, așa că fiecare a ajuns să-și facă propria colecție. Eu am o listă de cititori politici, diverși fascistoizi care mă citesc compulsiv și pe care îi vizitez noaptea la un coniac și o lecție de marxism. Apoi am o altă listă de fetișcane care vor să fac cu ele ce face primăvara cu cireșii, și de tineri timizi blocați în zăpada mieilor. Mai am și o listă de curve cultivate și savanți bântuiți de impostură care – și unii și alții – s-au pierdut în detalii.”

„Și eu în ce listă sunt?”

„Tu ești o curvă cultivată și deprimată.”

 

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/10/01/cine-te-uita-de-maia-levantini/

 

Număr de vizualizări :720


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro