”Nuferi de lumină”, de Ada Nemescu

oct. 26th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Editura ASTRALIS anunță apariția primului volum individual de poezie al Adei Nemescu, intitulat ”Nuferi de lumină”.

Ilustrația copertei (pictura Nuferii luminii) și grafica interioară sunt realizate de Ada Nemescu.

În textul de pe coperta 4, poeta Luminița Zaharia scrie:

Un debut îndelung așteptat: volumul de versuri Nuferi de lumină, semnat Ada Nemescu. În mediile culturale, inclusiv cele online, prolifica poetă este binecunoscută și apreciată. Sunt convinsă că, la apariția acestei cărți, toți vor exclama: „Cum, Ada nu are volume publicate?!”, într-atât a depășit-o, dacă putem spune așa, propria notorietate. Ea însăși ființă de lumină, sinceră, generoasă, cu zâmbetul mereu pe buze, Ada adună în jurul ei prieteni pe viață – și totodată cititori devotați. Voce distinctă în peisajul poetic actual, stil de neconfundat, Ada Nemescu este un fotograf-magician al lumii înconjurătoare, pe care ne-o dezvăluie în continuă mișcare, ca într-un caleidoscop al copilăriei, lăsându-ne perplecși, dulce-amețiți, ca după un vin bun.

Farmecul poeziei sale vine din sinceritate și preaplin sufletesc. Poemele, când în rime grațios curgătoare, când în vers alb, construiesc o lume mereu verde, un habitat al candorii și al iubirii absolute, ca un cuib cald de miracole – parcă ar spune: ce frumoasă e lumea, ce frumoasă e viața, oamenii, sentimentele dintre ei!

Vă invit să pătrundeți în lumea sa desculți, cu toată inima la purtător! Acest volum consistent, în care poeta și-a adunat cele mai reprezentative poeme, să vă fie un ghid spre redescoperirea propriei ființe, un deschizător de ochi spre Frumos! – Luminița Zaharia.

 

Ada Nemescu (pseudonimul literar al Elenei Alecu) a debutat editorial în antologia Autograf pentru m(â)ine, apoi creațiile sale au fost prezente în numeroase volume colective, dintre care: Antologia de umor negru… pe alb (antologie de epigrame, poezii și proză umoristică), Toamna asta plouă cu lacrimi (antologie de texte în memoria victimelor de la clubul Colectiv), Amprente pe cerul înstelat (volum colectiv de proză scurtă) ș.a.

Activitatea sa literară a început postând poezii și proză pe site-urile literare: Agonia, Esențe, Însemne Culturale, Negru pe Alb, Literaturitate. A publicat în reviste, atât tipărite, cât și online: Negru pe alb, Armonii culturale, Convorbiri literar-artistice, Urmuz, Agora Artelor, Parnas, E-creator ș.a. Este colaborator permanent din anul 2019 al Revistei Astralis. A prefațat un volum de poezie și a realizat ilustrațiile grafice ale altui volum. Ilustrații proprii – grafică și pictură – au apărut în mai multe publicații.

Ada Nemescu (Elena Alecu) are în pregătire un volum de proză scurtă, cu ilustrații realizate de ea însăși.

 

 

Număr de vizualizări :610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro