”Dacă lumea s-ar sfârși mâine”, de Lucia Ovezea

oct. 4th, 2021 | By | Category: Carte in lucru

La editura Tracus Arte va apărea romanul ”Dacă lumea s-ar sfârși mâine”de Lucia Ovezea.

LUCIA OVEZEA a completat rigoarea profesiei de inginer cu o mare iubire pentru carte, schimbându-și destinul și alegând să coordoneze, timp de peste 20 de ani, Editura VOX. S-a implicat în proiecte și programe care să susțină și să promoveze cultura, conducând, între altele, Festivalul Carte și Arte (2005-2012), campania de promovare a lecturii România citește! (2013-2014). A publicat romanele: Patru femei (Editura Cărțile Tango, 2009), La braț cu ursul (Editura Tracus Arte, 2013).

Nu întâmplarea, ci destinul guvernează viețile personajelor din această carte care ne transportă, în felurile cele mai neașteptate, de la București la Chișinău, Middleburg, Bangkok, Paro, Punacka, Londra ș.a., prin Europa și Asia, așadar.

Ludmila și Ștefan, personajele centrale, care în tinerețe sunt doi sportivi de performanță și care se întâlnesc sub aceste auspicii, ne fac părtași ai legăturii lor, în care el iubește, iar ea îi răspunde cu semne de prietenie, creându-se un suspans ce ține până la sfârșitul cărții. Pentru că ea alege să ajungă dincolo de Cortina de Fier, motiv pentru care trece prin peripeții care de care mai surprinzătoare, în timp ce el se căsătorește cu o femeie care, o vreme, îi oferă iluzia dragostei.

Ani mai târziu, Ludmila e stewardesă pe liniile aeriene olandeze, iar Ștefan a devenit antrenorul echipei de tir a Thailandei. Cei doi se (re)întâlnesc la Bangkok și relația lor reîncepe, adâncindu-se în partea a treia a cărții, Inițierea, care relatează călătoria lor în universul templelor budiste din Bhutan. Aici își vor și mărturisi iubirea, intens spiritualizată și binecuvântată de înțelepciunea călugărilor tibetani, care se exprimă în adevăruri precum cele revelate de unul dintre numeroșii Lama: „Fiecare om vede divinitatea diferit, dar indiferent ce nume îi dai lui Dumnezeu, el îți va inspira întotdeauna doar gânduri și fapte bune menite să-ți înalțe, ilumineze și liniștească sufletul. El poate să-ți sădească în suflet iubire față de toată creația, să-ți umple de bucurie inima dacă ai uitat să mai iubești și să te ajute atunci când nu mai ai puterea de a ierta. Credința în el te-ar elibera de îndoieli, neliniști, arătându-ți cât de aberante sunt și te-ar călăuzi pe calea smereniei.”

O carte a devenirilor, scrisă cu pasiune și luciditate. Ioan Es. Pop

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/10/04/daca-lumea-s-ar-sfarsi-maine-de-lucia-ovezea/

Număr de vizualizări :755


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro