Bilete puse în vânzare online de joi, 14 octombrie, pentru concertul simfonic cu public din 21 și 22 octombrie 2021, condus de Gabriel Bebeșelea

oct. 14th, 2021 | By | Category: Postcard

Joi, 21 și vineri, 22 octombrie 2021, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21, în două concerte cu public. Sala Ateneului Român va fi ocupată de public în proporție de 50%, din cauza restricțiilor pandemice. Pentru concertele simfonice cu public de săptămâna viitoare, biletele s-au pus în vânzare online pe site-ul instituției, începând de joi, 14 octombrie, de la ora 16.00. Programul este alcătuit din două capodopere mai puţin cunoscute ale unor compozitori celebri: Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, WoO 23 de Robert Schumann  și Simfonia nr. 1, în do major, op. 19 de  Carl Maria von Weber. Vedeta afişului va fi renumita violonistă japoneză Sayaka Shoji.

 

 

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
GABRIEL BEBEŞELEA

Solistă
SAYAKA SHOJI

Program

Robert Schumann
Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, WoO 23

Carl Maria von Weber
Simfonia nr. 1, în do major, op. 19

 

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sala mare a Ateneului Român va fi ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Conform  articolului e din Hotărârea nr. 76 din 30 septembrie 2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19,  accesul  în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;

Categoria II: 100 lei.

Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

***

Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

***

 

Gabriel Bebeșelea este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” începând cu stagiunea 2020/21, precum și Director Muzical și Dirijor Principal al Orchestrei Filarmonicii Macedoniei. În afară de acestea, Bebeșelea își continuă activitatea ca Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat “Transilvania” Cluj-Napoca, titlu pe care îl deține din anul 2016.Pe lângă aceste poziții, Gabriel Bebeșelea este invitat al unor orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra (OBC), Orchestre Philharmonique de Marseille, Orchestre National de Lille, Singapore Symphony Orchestra, State Academic Symphony Orchestra of Russia “Evgeny Svetlanov”, Orchestra Naţională Filarmonică Rusă.

Printre soliștii cu care Gabriel Bebeșelea colaborează se numără Sarah Chang, Ray Chan, Augustin Hadelich, Valentina Lisitsa, Leticia Moreno, Dimitri Ashkenazy, Alexandra Dariescu, Daniel Ciobanu, Alexandru Tomescu. Alături de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Gabriel Bebeșelea a înregistrat în premieră mondială un CD cu “Pastorale -Fantaisie pour petite orchestre” și oratoriul „Strigoii” de George Enescu. CD-ul a fost lansat la casa de discuri Capriccio în septembrie 2018.Tot atunci, partiturile acestor lucrări au fost publicate la Editura Muzicală a Muzeului Național „George Enescu”, Gabriel Bebeșelea având meritul transcrierii manuscrisului lucrării “Pastorale -Fantaisie pour petite orchestre”, dar și al editării și curatelei acestor opere enesciene. În 2017, a înființat ansamblul de muzică veche și nouă Musica Ricercata. În cadrul Premiilor Operelor Naţionale Române din 2014, lui Gabriel Bebeșelea i-a fost decernat premiul pentru “Cel mai bun dirijor”. Absolvent al studiilor de licenţă la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa maestrului Petre Sbârcea şi al celor de masterat cu maestrul Horia Andreescu la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, în 2018 Gabriel Bebeșelea a obținut titlul de doctor în muzică „summa cum laude” la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti,sub îndrumarea Prof.Univ.Dr.Dan Dediu. Gabriel Bebeșelea este stabilit la Viena, unde a absolvit studiile postuniversitare la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului, la clasa Prof. Mark Stringer.

 

Născută la Tokio, Sayaka Shoji şi-a petrecut copilăria în Italia, la Siena, unde a început studiul viorii la vârsta de 5 ani. Între anii 1995 şi 2000 a urmat Accademia Musicale Chigiana, sub îndrumarea lui Uto Ughi şi Riccardo Brengola. La 13 ani studiază în Germania cu Saschko Gawriloff, iar între 1998 şi 2004 cu Zakhar Bron, la Hochschule für Musik din Köln.

În 1997 a debutat la Festivalul de la Lucerna şi la Viena, pe scena Musikverein, concertând alături de Rudolf Baumgartner. Doi ani mai târziu, câştigă Premiul I la Concursul Paganini. Cu Zubin Mehta la pupitrul Filarmonicii din Israel, a realizat debutul său discografic şi a evoluat apoi ca solistă a unor orchestre de prestigiu, precum Orchestra de Stat Bavareză, filarmonicile din Los Angeles, Berlin, New York, Skt. Petersburg, London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, Baltimore Symphony, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, WDR Symphony Orchestra.

Sayaka Shoji este frecvent invitată să susţină recitaluri camerale la festivaluri renumite, precum cele de la Verbier, Annecy, Ravenna, Prague Spring, Settimane Musicale di Chigiana, Beethovenfest Bonn, Rencontres Musicales d’Evian. Recent, a susţinut recitalul de debut la Wigmore Hall din Londra, unde a inclus în program o piesă în primă audiţie absolută pentru vioară solo compusă de Toshio Hosokawa.   În 2014, a realizat un turneu alături de Menahem Pressler, înregistrat pe disc, iar anul următor a realizat integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven alături de Gianluca Cascioli.

Violonista Sayaka Shoji cântă la un instrument Stradivarius Recamier din 1729, pus la dispoziţie cu generozitate de către Ueno Fine Chemicals Industry Ltd.

 

 

Număr de vizualizări :286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro