Zoli TOTH invitat la inaugurarea Pavilionului României la EXPO 2020 Dubai

sept. 27th, 2021 | By | Category: Postcard

La invitația organizatorilor, Zoli TOTH va cânta la inaugurarea Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai, cel mai mare eveniment mondial de recunoaștere culturală și de promovare a relațiilor internaționale prin artă, cultură, știință, inovație și viziune. Celebrul muzician român va susține mai multe concerte, primul fiind chiar pe 1 octombrie 2021, ziua deschiderii Expoziției mondiale.

 

În cadrul evenimentului, Zoli TOTH îi are ca invitați pe talentații copii din Ansamblul de percuție Young Beats, fondat și coordonat de artist în cadrul Programului Național Cantus Mundi. Zoli TOTH si Young Beats propun un show unic, foarte dinamic, special creat pentru acest eveniment, cu o coloristică sonoră deosebită, care va scoate în evidență partea modernă și de viitor a României.

 

Procesul de pregătire și participare a României la EXPO 2020 Dubai este derulat de Ministerul Afacerilor Externe. Pavilionul României, dezvoltat în jurul conceptului ”New Nature”, sugerează ideea de echilibru fragil între natură și tehnologie, un moment de cotitură în dezvoltarea societății umane, care trebuie să identifice și să aleagă cele mai sustenabile soluții de dezvoltare pentru viitor. Procesul de pregătire a participării României la expoziția mondială din Dubai este coordonată de către comisarul general al Pavilionului României la Expo 2020 Dubai, domnul Ferdinand Nagy.

Expoziția mondială EXPO 2020 Dubai anunță participarea a 25 milioane de vizitatori și a peste 190 participanți oficiali (țări și organizații internaționale) și are tema ”Connecting Minds, Creating the Future”. Astfel, se dorește afirmarea nevoii globale de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse zone geografice, care să se adreseze mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare. După o amânare de un an din cauza pandemiei de Covid-19, EXPO 2020 se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022.

Zoli TOTH este un artist conceptual, de avangardă, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante și respectate proiecte fusion din România. Deținătorul în 2005 a celei mai bune poziționări până în prezent a României la Eurovision, muzicianul este bine cunoscut atât pentru experiența sa în zona muzicii pop, ca fondator al trupei SISTEM și creator al Zoli TOTH Project, cât și ca solist de muzică clasică sau electronică. În anul 2021, Zoli a lansat albumul-concept Better Together, primul său album solo, un proiect unic în muzica românească, în care vibrafonul este instrumentul principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuție și materiale reciclate. De asemenea, Zoli TOTH este un eco-activist recunoscut ca fiind cel mai titrat artist român în domeniul educației ecologice si implicării sociale din România. Promovează și participă regulat la cauze sociale și proiecte educaționale, acțiuni de voluntariat și responsabilizare dedicate protecției mediului și de dezvoltare durabilă și încurajează asumat abordarea unui stil de viață sănătos.

În anul 2018, Zoli TOTH s-a alăturat Programului Național Cantus Mundi, cel mai mai amplu proiect național de integrare socială a copiilor prin muzică, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți formatori ai programului. Prin Ansamblul de percuție Young Beats, creat și coordonat în cadrul Cantus Mundi, Zoli își demonstrează și talentul pedagogic, reușind performanțe remarcabile alături de tinerii săi discipoli.

 

Ansamblul de percuție Young Beats este un proiect dezvoltat în cadrul Secției de percuție a Programului Național Cantus Mundi. Formată din 10 membri, sub coordonarea renumitului muzician Zoli Toth, Young Beats este cea mai tânără trupă de percuție din România, cu o vârstă medie a componenților de numai 13 ani. Încă din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale României: Cantus Mundi București Fest, Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Ateneul Român. În ultimii 2 ani, Young Beats și Zoli Toth au participat alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la cele 4 reprezentații cu public ale evenimentului „Ave Maria”, dar și la Filarmonica din Brașov sau pe scena Teatrului Național din Bucuresti. Din 2021 se regăsesc alături de Corul Madrigal pe noul album discografic „Ave Maria”,  iar de curând au început imprimarile pentru primul material discografic al grupului.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 9 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

Număr de vizualizări :233


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro