Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” anunță Gala de deschidere a anului universitar

sept. 28th, 2021 | By | Category: Postcard

Luni, 4 octombrie 2021, de la ora 11:00, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale își întâmpină festiv noua generație de studenți. În acest an și mai ales în acest context internațional, cuvântul cheie al demersului UNATC este continuitatea educației artistice. Una din cele mai importante instituții academice dedicată educației artistice în România, UNATC „I.L. Caragiale”, îi așteaptă pe studenții, profesorii și partenerii săi în inima scenei românești, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din București.

 

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Ministrului Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu, urmată de alocuțiunea rectorului UNATC, prof. dr. Liviu Lucaci și a președintelui Senatului UNATC, prof. dr. Doru Nițescu.Festivitatea va conține un fragment din spectacolul de licență „Neo-Kitsch”, semnat de Sergiu Diță, masterand la Artă Coregrafică. Invitați de marcă se vor adresa noilor membri ai comunității de artiști: Mircea Rusu, actorul și directorul artistic al Teatrului  „I. L. Caragiale” din Bucureşti, Adrian Cioroianu, profesor universitar și directorul Bibliotecii Naționale, Mircea Martin, profesor universitar, reprezentant al Academiei Române și Institutului Limbii Române, Mirel Taloș, președintele Institutului Cultural Român, Ana Blandiana, scriitoare și Preşedintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București.

 

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București este atât o instituţie publică de învăţământ superior finanţată de stat, recunoscută pe plan internațional, cât și o veritabilă comunitate culturală și artistică. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, UNATC le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

 

Accesul la eveniment se va face începând cu ora 10:00 și va fi permis persoanelor care prezintă dovada vaccinării sau a rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, certificat de o unitate medicală.

Număr de vizualizări :264


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro