spot_img

Trei cărți de la Editura Trei despre cum să-ți folosești mintea ca să reușești orice îți dorești

În societățile competitive ale epocii moderne, într-o pondere mai mare decât în trecut, succesul este adesea măsura cu care este cântărită valoarea unei persoane. Goana după validare înseamnă pentru mulți oameni efort „pe brânci”, stres, consum nervos intens frecvent necompensate de satisfacții în viața personală. „Trebuie să muncești mult ca să obții ce-ți dorești” este un principiu general valabil de la Apusul la Răsăritul globului. Însă, specialiști în domeniul dezvoltării personale, persoane care au reușit să câștige într-un timp scurt celebritatea la nivel mondial, dar să-și construiască și afaceri cu profituri uriașe susțin că există și alte căi. Iar ca dovadă în sprijinul afirmațiilor din cărțile lor aduc chiar propriile vieți. Mintea, resursa cea mai prețioasă și inepuizabilă a omului, trebuie exploatată intens, iar adesea, o schimbare a perspectivei atrage după sine și o schimbare în bine a vieții.

 

Iată trei cărți de la Editura Trei despre cum să-ți folosești mintea ca să reușești orice îți dorești.

 

Fără limite de Jim Kwik – un „manual” de descătușare a puterii creierului, de la antrenorul nr. 1 al minții, la nivel mondial

De la „băiatul cu creierul defect” la expertul numărul 1 mondial în domeniul citirii rapide, învățării accelerate, îmbunătățirii memoriei și a performanțelor cerebrale, Jim Kwik a avut un parcurs al vieții spectaculos. Un accident în copilărie, la vârsta de 5 ani, i-a afectat capacitatea de învățare astfel încât, la școală, o profesoară exasperată l-a apostrofat: „Băiatul ăsta are mintea defectă!” Tatăl unui prieten l-a introdus însă în tainele folosirii creierului la capacitate maximă. Astfel, băiatul care își găsea un refugiu în urmărirea aventurilor eroilor de benzi desenate a studiat strategii de creștere a performanțelor mentale și și-a dedicat viața pentru a învăța și alți oameni să devină „supereroi ai minții”. Novak Djokovic, Quincy Jones și chiar Stan Lee, creatorul supereroilor Marvel se numără printre cei care au folosit și apreciază tehnicile de superînvățare ale lui Jim Kwik, iar giganți precum Google, Nike, Zappos, studiourile de producție cinematografică Fox și chiar Universitatea Harvard se numără printre clienții săi. „Este o adevărată știință în spatele fittness-ului creierului, a îmbunătățirii memoriei și acuității mentale, iar Jim Kwik este ghidul suprem”, spune profesorul de neuroștiințe Lisa Mosconi.

            „Potențialul uman este una dintre resursele infinite care există în lume”

Creierul uman, „computerul” superperformant pe care toată lumea îl are „în dotare”, este cel mai mare dar, dar și o putere fantastică, insuficient folosită spune Jim Kwik în Fără limite. Lumea actuală nu reprezintă un mediu „sănătos” pentru creier, iar variații factori de distragere din societatea modernă își pun amprenta asupra performanțelor minții și implicit ale calității vieții. „Soluția pentru a trăi o viață de excepție este să ne eliberăm de limite” spune Jim Kwik, care oferă în cartea sa, bestseller New York Times și Wall Street Journal un ghid foarte aplicat. Autorul american explică cititorilor pas cu pas cum trebuie să procedeze ca să-și antreneze creierul, așa cum își antrenează corpul. O minte plină de vitalitate, puternică și flexibilă poate fi obținută prin exercițiu. De la identificarea convingerilor limitative la motivație, managementul energiei și aplicarea metodelor corecte, autorul descrie fiecare pas care trebuie parcurs atât pentru accesarea potențialului mental, cât și pentru vindecarea creierului biologic prin nutriție, sport, meditație, somn și multe altele. „Nu există o pastilă pentru a fi geniu, dar există un proces prin care se poate ajunge în acel punct, iar asta vei afla în paginile acestei cărți”, spune doctor în științe medicale Mark Hyman.

Buddha și nonconformistul – cum să reușești la muncă folosind arme spirituale

Vishen Lakhiani, autorul bestsellerului Buddha și nonconformistul, este o exemplificare perfectă a modului cum transformarea interioară conduce la schimbarea întregii vieți. Originar din Kuala Lumpur, Malaezia, Vishen Lakhiani a ajuns în Statele Unite ca să se specializeze în IT. A absolvit Universitatea din Michigan și a reușit să lucreze doar 11 săptămâni la Microsoft până să-și dea seama că nu e ce-și dorește. După ce a acceptat diferite slujbe care abia îl ajutau să supraviețuiască, deprimat de șirul lung de nereușite, Vishen Lakhiani a ajuns la un curs de meditație, iar această experiență i-a transformat viața. A învățat cum să folosească „magia minții, a intuiției sau a momentului când îți asculți sufletul” și, mai mult, a transformat totul într-o afacere de succes, deși pretinde că este un antreprenor mediocru. În doar 13 ani, Mindvalley, organizația de educație în domeniul dezvoltării personale, a ajuns la un profit de 40 de milioane de dolari, cu o investiție inițială de 700 de dolari. Primul volum semnat de Vishen Lakhiani, „Codul pentru o minte extraordinară”, a fost tradus în peste 20 de țări și a devenit „biblia” sportivilor de performanță, iar Buddha și nonconformistul, bestseller New York Times și Wall Street Journal, e pe cale să devină cartea de căpătâi a schimbării naturii muncii.

       „Când faci ceea ce iubești să faci, nu trebuie să muncești nici măcar o zi din viața ta!”

Contrar unei opinii foarte puternice întâlnite în întreaga lume, Vishen Lakhiani nu crede că să reușești presupune să muncești pe brânci. Aceasta este o „exregulă mare și urâtă legată de succes”, consideră acesta. Buddha și nonconformistul este o carte care își propune să-și conducă cititorii „dincolo de mitul muncii asidue”. Mai exact, „te vei racorda la un nivel ridicat al muncii în care vei ajunge la stări superioare ale conștiinței care îți vor permite să navighezi prin lume fără eforturi, în timp ce îi influențezi pe ceilalți”. În cele trei capitole ale cărții, autorul american le explică cititorilor cum să ai magnetism, să-ți descoperi puterea și cum să devii vizionar. „Când aducem în ecuația muncii o minte deșteaptă se întâmplă ceva magic”, spune autorul, care-și previne cititorii sceptici la noțiuni ca „suflet, intuiție, sincronism sau influențarea realității” că unele dintre cele mai mari personalități de business din lume (Steve Jobs este un exemplu) au ținut cont de ele în dezvoltarea afacerilor. În Buddha și nonconformistul, Vishen Lakhiani prezintă tehnici de leadership secrete, experimente mentale și oferă instrumente pentru transformarea muncii într-o experiență care dezvoltă personalitatea. Poveștile unora dintre „cele mai strălucite minți ale epocii noastre”, dar și istoria uimitoare a vieții autorului sunt pagini care se citesc cu aceeași plăcere ca un roman.

Nu strică să întrebi – un fost procuror și congresman american ne învață cum să devenim stăpâni pe orice situație folosind arta persuasiunii

După șaisprezece ani petrecuți în sala de judecată și după aproape 100 de procese în care a depus efort să convingă jurați, Trey Gowdy, fost procuror statal și federal, fost congresman american este una dintre cele mai potrivite persoane care poate pleda în favoarea artei persuasiunii. Iar, după cum mărturisește autorul însuși în Nu strică să întrebi, din experiența propriei vieți a învățat că întrebarea potrivită poate schimba chiar și cursul vieții unui om. Mentorul fostului congresman nu este nici vreun politician, nici un om al legii, ci mama celui mai bun prieten al său din copilărie. În doar 30 de minute, cu ajutorul unei serii de întrebări inspirat alese, aceasta l-a convins să-și schimbe planurile pe care le avea după terminarea colegiului și totodată viața. Cariera strălucită pe care a avut-o Gowdy ca procuror și om politic se datorează acestui scurt episod de persuasiune. În prima parte a cărții sale bestseller New York Times, Trey Gowdy explică ce înseamnă concret persuasiunea, buna comunicare și ce anume o sabotează. În funcție de intenție, întrebările pot fi foarte diferite între ele. În cea de-a doua parte a cărții, fostul procuror vorbește despre întrebările sincere, care urmăresc informarea, cele strategice, cu scopul de a stârni o reacție emoțională sau a primi răspunsul dorit și cele care acționează ca o armă și sunt folosite pentru discreditare. Un ghid practic foarte util de folosire a artei persuasiunii în viața de zi cu zi este oferit de fostul congresman în cea de-a treia parte a cărții. De la câștigarea unei dispute conjugale și până la obținerea unei măriri de salariu sau impunerea perspectivei proprii într-un business, de persuasiune este nevoie zi de zi, în toate sferele vieții. În Nu strică să întrebi, Trey Gowdy demonstrează că arta persuasiunii este o armă imbatabilă în arsenalul de comunicare, care ne oferă un atu în plus în viața de zi cu zi, indiferent cum am vrea să o folosim.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508