Spectacol de teatru – jazz la Biblioteca ASTRA

sept. 10th, 2021 | By | Category: Eveniment

Luni, 13 septembrie 2021, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA va găzdui un spectacol inspirat din realitate, însă construit în afara tiparelor. Actori și muzicieni au făcut schimb de roluri pentru a doua dată, în urma succesului înregistrat de proiectul „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”.„Adevăr și provocare” este un spectacol modular aflat la confluența artelor improvizatorice dintre teatru și jazz, parte din seria de evenimente „Anotimpuri VI.”, reprezentând „Toamna”. Relația dintre cele șase personaje urmărește expunerea autentică a paradoxurilor comune din zilele noastre. Ce este adevăr și ce este provocare în prezentul pe care îl împărtășim? Unde se află linia subțire dintre realitate și ficțiune? Și unde se termină personajele și unde încep oamenii din spatele lor? Răspunsurile sunt provocarea la care pot răspunde doar spectatorii.

Accesul va fi liber, prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com, în limita locurilor dsponibile. Evenimentul va respecta toate reglementările legale în vigoare.

Distribuția: actorii Ana Turos, Andrei Mărcuță, muzicienii Alexandru Arcuș – saxofon, Iulian Ochescu – pian, José Almar – chitară & more, Laura Benedek – chitară bas.

Un spectacol realizat sub mentoratul regizorului Adrian Sitaru, actriței Ioana Flora și al interpretei / compozitoare de jazz Luiza Zan. Producător: Sebastian Gheorghiu.

Pasionații de noutate în teatru și jazz vor avea parte de un dialog firesc în care muzica nu ocupă rolul de coloană sonoră, ci rostește lucruri ce nu au putut fi exprimate altfel.

Spectacolul este parte din proiectul „Anotimpuri VI. Toamna”, seria de evenimente concepute în urmă cu șase ani pentru a surprinde publicul din Sibiu, în fiecare anotimp, cu o producție inedită, culminând în sezonul rece cu mult-așteptatul Concert de Anul Nou.

„Anotimpuri VI” este un proiect organizat de Asociația „UCIMR” – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Despre UCIMR

 

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică aflându-se de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvență anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la ediția a 19-a), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediția a 12-a), Festivalul Promenadelor Brașovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferințele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA,  Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” și „Citadela artelor” de la Castelul Peleș, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Națională ș.a.

Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanență proiecte culturale noi pentru a atrage segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ș.a.

Aflat în permanentă legătură cu instituții culturale naționale și internaționale, UCIMR este un liant esențial pe scena culturală din România dintre artiști și public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în același timp o scenă inedită pentru artiști.

În condiții normale, evenimentele organizate și promovate de UCIMR depășeșc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spațiile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

 

Număr de vizualizări :231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro