”Rendez-vous la Happy Hour”, de Stelian Țurlea

sept. 13th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

 A apărut un nou roman de Stelian Țurlea, subintitulat „puzzle polițist”.

Mai țineți minte că nu o dată, ci de mai multe ori, bucureștenii s-au trezit într-o atmosferă îmbâcsită, poluată, aerul era irespirabil, la marginea orașului ploua cu funingine? Cineva arsese deșeuri toxice aduse de pe alte meleaguri. Altcineva se implicase în aducerea lor pentru câștigurile fabuloase. Poliția investighează, fără prea mare zel. Iar un ziarist scormone după adevăr, descoperă rețele de traficanți, încrengături între afaceriști dubioși și oameni politici, izbucnește scandalul.

Personaje pe care le cunoașteți din precedente romane, inspectorul Victor Stamate și adjunctul său Petruș, dar și ziaristul Sorin Năstase revin în scenă să facă lumină.

Jana Balacciu Matei scrie, pe coperta a patra a cărții:

„Obsesii mai vechi și amenințări prezente, dialoguri (multe, și de o prospețime lingvistică încântătoare), confesiuni niciodată terminate, personaje mai vechi (nu puteau lipsi hârșitul și tot mai sătulul de toate bătrân polițist Stamate și discipolul lui, Petruș). Povești de dragoste sfârșite, deloc surprinzător, în ură și dorință de răzbunare, altele, surprinzătoare, doar sugerate, utile în demascarea răului. O lume cu femei frumoase și inteligente devenite creiere de bandă, ciripitori care vorbesc (cât se cuvine) nu pentru bani, doar fiindcă până și ei s-au săturat de propria lume, milioane de euro adunate din fier vechi (la propriu și la figurat) etc…

Multiple piese ale unei trame care se succed dezordonat, într-un ritm sacadat, în capitole scurte sfârșite în tensiune.

Parcă-și spun, unii – <<Înnebunește-i>>, alții – <<Ești pe cont propriu>> sau – <<Un plan atât de bine pus la punct>>…, parcă acest puzzle se adaugă volumelor anterioare ale lui Stelian Țurlea, ca o nouă piesă într-un puzzle mai mare, refăcut (se putea altfel, în lumea noastră?) de un ziarist.”

 

Stelian Țurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

 

Stelian Țurlea – Rendez-vous la Happy Hour – puzzle polițist – Crime Scene Press   … pag.

 

Număr de vizualizări :582


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro