Mike Godoroja & Blue Spirit concertează vinerea aceasta, la Teatrul Godot

sept. 23rd, 2021 | By | Category: Eveniment

Alături de invitaţii săi speciali – Crina Mardare, Mișu Cernea și Mihai Pocorschi, Mike Godoroja & Blue Spirit urcă pe scena Teatrului Godot, vineri, 24 septembrie2021, ora 20:00, pentru concertul extraordinar “De vină e toamna”. Muzician cunoscut și realizator de emisiuni TV și radio, ce promovează muzica blues, jazz şi rock, Mike Godoroja fondează în anul 1997 proiectul „Mike Godoroja & Blue Spirit”, în timp ce este și producător pentru renumita trupă Iris.

„Anul 1997 este unul prolific pentru mine atât ca realizator, producător și prezentator de emisiuni Radio – TV, cât și ca producător artistic pentru IRIS sau diverse festivaluri. Fierbea sângele unei vieți intense, eram absolut peste tot în teren, descopeream  cu o sete nebună frumusețea unei vieți artistice hiperactive. Atunci miracolul scenei mi-a reactivat nevoia de spectacol, și am înființat proiectul Mike & Blue Spirit, ca o replica la un album drag mie – John McLaughlin și formația basistului de la Genesis – Mike Rutherford, din acel moment am subjugat pe cat mi-a fost cu putință principalele energii creative pentru spectacolele scenice.” (Mike Godoroja într-un interviu pentru Badass DJ)

 

Printre cele mai renumite albume ale trupei se numără: Cei mai frumoși ani (2000, Zone Records); Capra vecinului (2006, Evolution Records/ Nova Music), precum şi o colaborare strănsă cu trupa Iris, pentru albumele”Cei ce vor fi”(2007) & „Hippie cu diamante”(2013).

 

Mike s-a născut în București, într-o familie de basarabeni. Toată viața a fost înconjurat de muzică, fie în sânul familiei, fie printre prieteni. Încă din adolescență a avut calitatea de conducător, respectiv fondator al rock, „Phoebus”, alături de muzicieni recunoscuţi – Gheorghe Emanuel(Roșu și Negru & Direcția 5) & Florin Ionescu(Direcția 5). Ulterior, în facultate, fondează clubul de jazz Richard Oschanitzky și începe cursurile de saxofon cu interpretul de jazz Dan Mândrilă.

 

„Nu există nevoia de a rezista fără muzica, pentru că pur și simplu nu exist fără muzică.” (Mike Godoroja într-un interviu pentru Badass DJ)

 

*

 

*

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie 2021 într-o nouă locaţie, Palatul Bragadiru, clădire de patrimoniu, fondată în 1905, şi aflată la doar câteva minute de Centrul Istoric al Bucureştiului, pe Calea Rahovei 147-153. Noul spaţiu dispune de o sală de spectacole generoasă, de 140 de locuri, precum şi de o Grădină de Vară, unde au loc spectacole de teatru şi concerte de muzică jazz, jazz manouche, blues, pop-folk. Printre artiştii invitaţi până în acest moment, pe scena Teatrului Godot, se numără: Le Hot Club de Bucharest, Irina Sârbu & Band, Jazzy Jo Experience, Marius Mihalache & Band, Maria Răducanu, Luiza Zan.

 

Parteneri: iqool.ro, urban.ro, onlinegallery.ro, munteanu.ro

Număr de vizualizări :444


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro