spot_img

„Jerusalem of Gold” – Concert Extraordinar al Corului Madrigal sub patronajul Ambasadei Statului Israel în România

Duminică, 3 octombrie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Ambasada Statului Israel în România invită publicul la Concertul Extraordinar „Jerusalem of Gold”, spectacol dedicat intrării în Noul An evreiesc 5782. Concertul va avea loc în aer liber la Teatrul de Vară „Mihai Eminescu” din București (Str. Arhitect Hârjeu nr. 61), începând cu ora 19:00. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei Statului Israel în România și se va bucura de prezența extraordinară a Excelenței Sale, Ambasadorul David SARANGA, prieten de seamă al culturii române. Excelența Sa va interpreta pe scena Teatrului de Vară „Mihai Eminescu” un text special ales pentru acest moment, acompaniat muzical de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu. 

 

 

„Evreii din întreaga lume au sărbătorit de curând sosirea noului an. Conform datinii, această ocazie ne dă șansa de a lăsa în urmă trecutul și de a începe un nou capitol cu forțe proaspete, unul pe care ni-l dorim încununat cu succese și fapte bune. Indiferent de confesiune, orice sărbătoare este petrecută cel mai bine alături de familie și de cei dragi. De aceea, când partenerii noștri de la Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” ne-au propus să colaborăm, am considerat că anul nou evreiesc este ocazia ideală pentru a ne reuni și pentru a celebra cultura țărilor noastre, alături de prieteni: publicul din România.

Concertul extraordinar „Jerusalem of Gold” va uni prin puterea artei două națiuni și două graiuri deja interconectate. De altfel, relația specială dintre poporul israelian și cel român pre-datează până și înființarea statului nostru. Mărturie stau și astăzi localitățile ridicate în Israel, în secolele trecute, de imigranții din România, ori sutele de mii de israelieni cu origini românești sau legăturile strânse pe care le impărtășim și acum în nenumărate domenii.

Vă invit, în seara de 3 octombrie, să celebrăm împreună un nou început și un nou an. Vă invit să privim înainte către un nou an plin de lumină, presărat cu reușite. Și, desigur, vă invit să vă bucurați de magia muzicii creată de extraordinarul Cor Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – Excelența Sa, Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România.

 

Programul Concertului Extraordinar „Jerusalem of Gold” este dedicat celebrării prieteniei dintre poporul român și cel israelian și va cuprinde lucrări emblematice pentru cultura și creația israeliană, interpretate în premieră absolută de Corul Madrigal, promotor al diplomației culturale de peste 58 de ani. De asemenea, evenimentul va fi completat cu piese din folclorul autentic românesc și partituri complexe din istoria muzicii universale și contemporane, precum și de o scenografie unică.

 

 „Credem că în această periodă dificilă pentru toți, cultura poate reînvia speranța, muzica poate alunga norii negri. Suntem onorați să lansăm suita noastră de evenimente dedicate schimburilor culturale internaționale și de promovare a diplomației culturale cu un concert special, desfășurat sub patronajul Ambasadei Statului Israel în România -„Jerusalem of Gold”. În 2017, Corul Madrigal a concertat la Ierusalim, la unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, Israel Museum. În spațiul simbolic al Galeriei de Arheologie, nu aveai unde să arunci un ac, iar lucrarea „Yerushalaym Shel Zahav” a ridicat publicul în picioare. Dorim ca, împreună cu Excelența Sa, Domnul David SARANGA, să aducem duminică emoția și frumusețea lucrărilor ebraice și românești cântate pe aceeași scenă, ca un simbol al prieteniei, al noilor începuturi și al caracterului universal și vindecător al muzicii” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național „Madrigal – Marin Constantin”

 

Lucrările propuse de dirijorul principal Anna Ungureanu pun în valoare sunetul unic al Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, unanim recunoscut ca etalon mondial al muzicii corale camerale și aduc pe scenă simbolul speranței și al comuniunii dintre cultura israeliană și cea românească, mai ales în aceste momente dificile care ne afectează pe toți deopotrivă.

 

Biletele la spectacol pot fi achiziționate de pe Bilete.ro, iar costul unui bilet pornește de la 30 de lei. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de prevenție a COVID-19 aflate în vigoare la data de 3 octombrie 2021.

 

Parteneri: Ambasada Statului Israel în România, Complexul Educațional Laude-Reut, Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu”, Opera Comică pentru Copii

 

Mai multe informații găsiți pe www.madrigal.ro, pe paginile de social media ale Corului Madrigal și la Eveniment „Jerusalem of Gold” – Concert Extraordinar sub Patronajul Ambasadei Statului Israel în România.

 

*********

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene. Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508