Cinci concerte jazz în numele spațiilor de patrimoniu, parte din proiectul BRAȘOV Q&Q

sept. 24th, 2021 | By | Category: Eveniment

Proiectul BRAȘOV Quiz & Quest continuă în acest weekend și la începutul săptămânii printr-o serie de cinci concerte jazz în aer liber, cu tematici diferite, inspirate de esența proiectului: aceea de a apropia publicul de comorile culturale și spațiile istorice ale orașului, locuri ce merită revalorificate și asumate mai ales de către tineri. Concertele vor avea loc în curtea interioară a Hub 2068 Brașov, unul dintre cele șase locuri ale căror povești vor fi expuse de istoricul Nicolae Pepene în cadrul documentarelor de scurt-metraj care vor fi difuzate în această toamnă în mediul online. Filmările se află în plină desfășurare, iar mai multe amănunte despre concerte, la secțiunea „Evenimente” a paginii de Facebook UCIMR. 

 

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin rezervare solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com Evenimentul va respecta toate reglementările legale în vigoare.

 

Brașov Q&Q: 

Calendarul de concerte al lunii septembrie, 

ora 19:00, Hub 2068 Brașov

Vineri,17.09: Concert de pian Trio Equilibrium
Vineri, 24:09: Concert Bourbon Jazz Unit
Sâmbătă, 25.09: Concert jazz susținut de 7th Sense
Duminică, 26.09: Concert jazz susținut de Sorina Rotaru & Alexandru Olteanu
Luni, 27.09: Concert jazz de percuție susținut de Power Vibes

Marți, 28.09: Concert jazz Out & About

 

Rafale de note de pian în grădina Hub 2068 Brașov. Trio Equilibrium a susținut concertul de deschidere al proiectului BRAȘOV Quiz & Quest printr-un recital aparte de pian la șase mâini, spre bucuria iubitorilor de muzică clasică și patrimoniu. Au concertat Ioana Valentina Cojuharov, Mădălina Dima și Marta – Claudia Băceanu – Tudor.

 

*

BRAȘOV Q&Q este un proiect imersiv de intervenție culturală care invită la redescoperirea spațiilor istorice ale Brașovului. În același timp, își propune să promoveze creații recente ale tinerilor muzicieni de muzică clasică și jazz, apropiind publicul de artă și patrimoniu. Proiectul, organizat de Asociația UCIMR în parteneriat cu Asociația Forums, este co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Proiectul este un apel de conștientizare a spațiilor cu semnificație pentru Brașov și pentru patrimoniul european. Sunt locuri pe lângă care publicul trece în fiecare zi, însă aproape că nu mai sunt observate, devenind un peisaj general acceptat.

Cele șase locuri vizate de Brașov Q&Q sunt:

  1. Cinema ASTRA 
  2. Livada Poștei 
  3. Strada Mureșenilor – HUB 2068  
  4. Colegiul Național ,,Andrei Șaguna” 
  5. Platoul Cetățuia Brașovului 
  6. Panoramic – Tâmpa.

 

Fiecăruia dintre aceste obiective îi va fi consacrat un episod din seria de documentare de scurt – metraj, acestea urmând a fi difuzate pe paginile de Facebook UCIMR și Arts District is Here.

 

Despre Asociația UCIMR

Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică aflându-se de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvență anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la ediția a 19-a), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediția a 12-a), Festivalul Promenadelor Brașovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferințele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA,  Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” și „Citadela artelor” de la Castelul Peleș, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Națională ș.a.

Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanență proiecte culturale noi pentru a atrage segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ș.a.

Aflat în permanentă legătură cu instituții culturale naționale și internaționale, UCIMR este un liant esențial pe scena culturală din România dintre artiști și public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în același timp o scenă inedită pentru artiști.

În condiții normale, evenimentele organizate și promovate de UCIMR depășeșc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spațiile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

 

Număr de vizualizări :261


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro