Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin anunță lansarea expoziției „3 Inele”

sept. 13th, 2021 | By | Category: Postcard

După 15 septembrie, Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin oferă publicului spre vizitare o nouă expoziție numită „3 Inele – Ambarcațiuni. Fauna Dunării”. Expoziția face parte din amplul proiect cultural de refuncționalizare a vechiului Turn de Apă al orașului, actualul „Castel al Artelor Drobeta Turnu-Severin. Muzeu-hub pentru inovații muzeale și artistice”.

Castelul este de fapt un muzeu al istoriei orașului care se va îmbogăți curând și cu un spațiu colaborativ pentru întâlniri și evenimente – un incubator de proiecte culturale ale comunității locale de creativi, artiști și manageri culturali.

 

Parte a rețelei de coridoare pan-europene, Dunărea rămâne un canal de circulație esențial, iar transportul fluvial de mărfuri pe Dunăre devine o soluție din ce în ce mai viabilă în contextul climatic de astăzi, datorită consumului redus de energie și a emisiilor scăzute de CO2. În același timp, în zona Severinului, prezența Dunării constituie un factor determinant pentru mutațiile din cadrul ecosistemului natural, social și politic. Ecosistemul Dunării generează și este generat prin migrație, mișcare, transformare, unde orice schimbare de mediu determină o mutație în lumea vie și vice-versa. Această migrație crează permanent transformări în trecerile de apă și aluviuni, în faună și floră, propagă drumuri de oameni sau de vase, precum și un schimb continuu de energie și comerț.

 

Cum sunt reflectate toate aceste idei în expoziție rămâne să descoperiți personal prin explorare, căutare și interacțiune la noua Expoziție „3 Inele – Ambarcațiuni. Fauna Dunării”.

 

Evenimentul este organizat de către Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural / Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

 

Manager proiect: Ion Olaru

Asistent proiect: Isabel Bobia

Responsabil comunicare proiect: Ioan Tătucu

Responsabil financiar: Aneta Strinoiu

Curatori: Cosmina Goagea, Dragoș Neamu

Creative director: Constantin Goagea

 

Partener: Rețeaua Națională a Muzeelor din România

Proiect co-finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN)

 

Proiectul „Castelul Artelor Drobeta. Muzeu-hub pentru inovații muzeale și artistice” urmărește transformarea succesivă a Turnului Artelor (fostul Turn de Apă) din Drobeta Turnu Severin într-un muzeu văzut ca un spațiu de interpretare și de învățare permanentă, cu o interfață a sectoarelor creative. Structură emblematică pentru Drobeta Turnu Severin, Castelul Artelor este dedicat exprimării și valorificării multidisciplinare a temelor specifice patrimoniului cultural imaterial local, sub motivația unui element central, „apa”.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Mai multe detalii și informații găsiți pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/castel.severin

 

Număr de vizualizări :248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro