3000 de participanți pe Strada de C`Arte, ediția a X-a

sept. 28th, 2021 | By | Category: Eveniment

Festivalul urban Strada de C`Arte a încheiat, duminică seara, ce-a de-a X-a ediție. „O pleiadă de peste 50 de titluri lansate, cinci concerte, ateliere de creație și piese de teatru pentru copii, proiecții de film, expoziții, conferințe academice și un spectacol ecvestru și muzical unic au adus peste trei mii de oameni dornici să-și hrănească sufletul și spiritul. Cea de-a X-a ediție a festivalului Strada de C`Arte a adus publicului, sub sloganul ”Bucuria Culturii Urbane”, un maraton de evenimente culturale excepționale desfășurate în jurul unui târg de carte pe Calea Victoriei 88.”, a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” și inițiatoarea festivalului. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului. 

”Spațiile din bibliotecă și zonele adiacente au devenit scena științei și a celor șapte arte pe care au strălucit exponenți ai mediului academic, precum și muzicieni, actori, artiști plastici, scriitori și poeți contemporani, talentați interpreți și dresori profesioniști. Bucuria oamenilor și impactul mediatic au reconfirmat vibrația electrizantă a acestui univers plin de culoare, forță, grație și iubire de cunoaștere, adevăr, bine și frumos.

Festivalul s-a încheiat duminică seară cu un spectacol care a schimbat paradigma reprezentațiilor urbane: niciodată în inima Bucureștiului nu s-au întâlnit un pur sânge arab, un andaluz și un superb frizian, dresați de experimentatul Filimon Iordache pentru a executa zece numere de dans ecvestru sub vraja muzicii duetului Adrian Naidin – John Micu.” a mai spus Mireille Rădoi.

 

Strada de C’Arte este un festival desfășurat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Ediția din acest an a avut loc în perioada 23-26 septembrie, cu sprijinul financiar al

Ministerului Culturii și suportul EximBank, BAT Romania, Transgaz, UniCredit Bank și

Marea Lojă Națională din România.

Număr de vizualizări :343


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro