Tabăra de scriere creativă „Leonard Tuchilatu”

aug. 12th, 2021 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la  Chișinău, în colaborare cu Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviţă”, organizează, în perioada 15-20 august 2021, Tabăra de scriere creativă „Leonard Tuchilatu” la Trebujeni, raionul Orhei.

La Tabăra de scriere creativă vor participa 10 tineri scriitori din Republica Moldova  pe cale de a debuta sau proaspăt debutanţi – pentru a audia cursuri de creative writing ale unor specialişti în domeniu. La ediția din acest an, cursurile vor fi moderate de Șerban Axinte (România) și Dumitru Crudu (R. Moldova).

Pe parcursul celor  cinci zile cât va dura tabăra, profesorii invitaţi vor ţine cursuri despre cum se scrie o poezie, un roman, o povestire sau o nuvelă, iar tinerii prozatori şi poeţi îşi vor perfecţiona arta scrisului, scriind proză şi poezie, în care vor reflecta realitatea basarabeană sau românească.  În fiecare zi, tinerii scriitori îşi vor citi producţiile scrise, care vor fi discuate  şi analizate de către scriitorii-profesori.

La final, mentorii proiectului vor selecta cele mai bune poezii şi texte de proză, care vor fi publicate în paginile revistei „Timpul”.

Obiectivul central al acestei tabere de scriere creativă urmărește să sporească în rândul tinerilor interesul pentru cultură, să le ridice gradul de profesionalism și să-i ajute la creșterea responsabilității față de cuvântul scris și fața de societate.

 

Număr de vizualizări :275


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro