Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” – cetățean de onoare al comunei Dumbrăveni –

aug. 17th, 2021 | By | Category: Postcard

În perioada 14-16 august 2021, doamna conf. univ. dr. Mireille Rădoi, a participat la a XIV-a ediție a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, unde a avut loc și inaugurarea Centrului Cultural „Academician Eugen Simion”, edificat la inițiativa domnului Ioan Pavăl, primar al comunei Dumbrăveni, Județul Suceava. În cadrul acestui eveniment, doamna conf. univ. dr. Mireille Rădoi a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Dumbrăveni. În alocuțiunea susținută a menționat că „trebuie să profităm la maximum de noile tehnologii, care să contribuie la punerea în lumină a patrimoniului cultural românesc. Digitalizarea reprezintă calea prin care accesul la nestematele culturii românești poate fi multiplicat ad infinitum”. 

Evenimentul s-a bucurat de prezența celor mai semnificativi membri ai Academiei Române: Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, Eugen Simion, Maya Simionescu și dr. Irinel Popescu. Printre invitații de seamă ai manifestării a fost și domnul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române. De asemenea, au participat personalități marcante ale vieții politice și culturale din Republica Moldova: Mihai Cimpoi, critic și istoric literar și Mihai Ghimpu, fost preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Cu ocazia inaugurării Centrului Cultural au avut loc mai multe lansări de carte dedicate lui Mihai Eminescu, vernisajul expoziției România văzută în timbre, realizat cu sprijinul doamnei Cristina Popescu, director general Romfilatelia și a fost prezentat albumul filatelic Mihai Eminescu redescoperit, geniul poeziei în gândirea economică, a cărui prefață este realizată de acad. Eugen Simion.

Programul manifestării culturale a inclus momente muzicale interpretate de Mircea Tiberian, Nadia Trohin și Adrian Naidin și recitaluri de excepție susținute de actorii George Mihăiță, Horațiu Mălăele și Vlad Rădescu.

Grație domnului primar Ioan Pavăl, comuna Dumbrăveni a devenit un ax de sprijin pentru puntea dintre România și Republica Moldova.

 

Număr de vizualizări :336


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro