Masă rotundă „Panait Istrati” la Biblioteca Metropolitană București

aug. 9th, 2021 | By | Category: Postcard

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vor organiza marți, 10 august 2021, orele 17:00 – 19:00, o manifestare omagială dedicată aniversării a 137 de ani de la nașterea lui Panait Istrati, unul dintre cei mai exotici scriitori români, prin biografie și lumea prozei sale, revendicat totodată și de literatura franceză, limbă în care își publică cea dintâi povestire „Kyra Kyralina”(1924).

 

Activitățile culturale vor cuprinde: informații inedite referitoare la viața și opera lui Panait Istrati, în țară și în lume, și la conexiunile sale cu Romain Rolland, Constantin Brâncuși, Henri Matisse și Nikos Kazantzakis, expoziție de carte din ediția operei scriitorului, momente de lectură și prezentarea volumului „Panait Istrati, itinerar brăilean” de Ioan Munteanu.

Vor participa și vor vorbi despre scriitor Corina Costopol Dima, Horaţiu Măndăşescu, Olivian Breda și Diana Radler, membri ai secției române a asociației franceze „Les amis de Panait Istrati”.

Sunteți așteptați la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu 4, în Sala Auditorium.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

 

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

 

Număr de vizualizări :350


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro