Conferința ,,Limba română, o problemă de securitate națională”

aug. 30th, 2021 | By | Category: Eveniment

Marți, 31august 2021, ora 11:00, în Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, Fundația Colegiului Național de Apărare organizează conferința cu tema ,,Limba română, o problemă de securitate națională”. Dr. Cristian PETCU, Președintele Fundației Colegiului Național de Apărare, îi va avea ca invitați pe acad. Valeriu MATEI – Chișinău, prof. univ. dr. Silviu ANGELESCU, prof. Nicolae I. NICOLAE și actorul Marius BODOCHI. În cadrul evenimentului va fi prezentată publicului o Expoziție în cinstea lui Alexei Mateevici, realizată de Muzeul Național al Literaturii Române din București. Coorganizatorii evenimentului: Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române din București. Partener principal: Alexandrion Group. Evenimentul se înscrie în linia manifestărilor menite să celebreze Ziua Limbii Române.

 

31 august este ziua când, în România, se sărbătoreşte Ziua Limbii Române, această sărbătoare fiind instituită prin Legea 53/2013 şi adoptată de Parlament. Este ziua în care toţi vorbitorii de limbă română din România şi din întreaga lume ar trebui să conştientizeze cât este de important să păstrăm nealterată calitatea limbii române, acest element esenţial în comunicarea interumană.

Este o mândrie pentru toţi vorbitorii de limbă română faptul că aceasta se află în rândul limbilor oficiale ale Uniunii Europene. Este de datoria noastră sa manifestăm respect faţă de limba română, prin a vorbi corect şi prin a cultiva acest respect și generaţiilor viitoare.

 

Număr de vizualizări :411


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro